18 travnja, 2024 4:36 pm

Huawei P20, P20 Plus i P20 Pro – uzdanice za 2018. godinu?

Premda još uvijek tržištem dominira Huawei P10/P10 Lite modeli pametnih telefona i premda se posve sigurno očekuje kako će nasljednici biti P11/P11 Lite, sve je više navoda kako tome ipak neće biti tako. Naime za sada neimenovani izvori bliski Huaweiu tvrtke kako tvrtka želi za 2018. godinu napraviti potpuni zaokret kada su u pitanju pametni telefoni visokih cjenovnih razreda te samim time niti ime ne želi ostaviti „slučaju”. Huawei P20 odnosno navedeni model u tri različite izvedenice (P20, P20 Plus te P20 Pro) „žarit će i paliti” 2018. godinu s predstavljanjem na CES-u. Što se tiče nekih značajki sva tri modela dolazit će s 40MP primarnim kamerama uz 5x hibridni zoom uz trostruke kamere.

Što bi značilo kako će Huawei za 2018. godinu imati najbolju kameru na tržištu, no za to se valja pričekati do kraja tek nadolazeće 2018. godine. Ostale značajke navode čitače otiska prsta s prednje strane makar kada govorimo o P20 i P20 Plus modelima pametnih telefona uz vodoravno pozicioniranje primarne kamere kod P20 modela, odnosno okomito pozicioniranje kod P20 Plus izvedenice.Oba modela razlikovat će se po dimenzijama te veličini zaslona. Huawei P20 Pro kao što mu i samo ime nalaže bit će „Pro” u odnosu na sva tri dostupna modela. Premda je možda i očekivano veliku većinu dizajna „potražit će” u Apple iPhone X modelu gdje će mu zaslon biti od ruba do ruba te sam dizajn bit će onako slobodni smo reći „futuristički”. Kod ovog modela skener otiska prsta bit će smješten sa stražnje strane pametnog telefona, odmah ispod trostruke primarne kamere.

Unutrašnjost sva tri modela svakako će biti na zavidnoj razini dok će kod modela P20 te P20 Plus chipset biti Kirin 970, kod Huawei P20 Pro bit će generaciju noviji Kirin 975. Sva tri Huawei modela dolazit će s 6GB radne memorije kao i sa 64GB internom memorijom, što će se naravno moći proširiti ubacivanjem microSD kartice. Ovogodišnji CES koji će se održati od 28.2 do 1.3. 2018, godine bit će mjesto borbe mnogih i više no poznatih proizvođača pametnih telefona. Među kojima će svoje „mjesto pod suncem” tražiti i Huawei sa svoja Huawei P20, P20 Plus i P20 Pro modelima flagship pametnih telefona.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kineski zakonodavac poziva na veće napore u tehnologiji sučelja mozak-računalo

Kineski nacionalni zakonodavac pozvao je na veći napredak u tehnologiji implantabilnog sučelja mozak-računalo (BCI), kako …