19 svibnja, 2024 1:01 pm

HTC predstavlja strateško partnerstvo s kompanijom Valve

HTC Vive_Black

 Najavljena je dostupnost VR izdanja za razvojne timove u proljeće te tržišne verzije do kraja 2015.

HTC, pionir u razvoju inovativnih, pametnih tehnologija, najavio je svoje planove da masovnom tržištu približi tehnologiju virtualne stvarnosti (eng. Virtual Reality – VR). Putem strateškog partnerstva s kompanijom Valve i premijernim predstavljanjem paketa virtualne stvarnosti HTC Vive, HTC obećaje da će transformirati način interakcije potrošača s tehnologijom te svijet oko njega općenito. HTC Vive Developer Edition bit će predstavljen ovog proljeća, a tržišno izdanje, Consumer Edition, bit će dostupno do kraja 2015.

Vive spaja Valveove tehnologije praćenja i unosa virtualne stvarnosti s HTC-ovim svjetski poznatim dizajnom i inženjerskim talentom, postavljajući nov zlatni standard za industriju koja se dosad grčevito borila da izađe iz razvojne faze.

Cher Wang, predsjednica kompanije HTC, komentira: „Rijetkost je da neka kompanija ima prigodu zauvijek promijeniti način interakcije čovjeka sa svijetom oko sebe i komunikacije među ljudima – upravo je to ono što planiramo učiniti s Valveom.

To smo već jednom uspjeli s razvojem tehnologije pametnih telefona,“ dodaje Peter Chou, glavni izvršni direktor kompanije HTC. „A putem našeg partnerstva s kompanijom Valve, činimo to ponovno, s tehnologijom virtualne stvarnosti o kojoj su potrošači dosad mogli samo sanjati.“

Vive donosi najrealističnije iskustvo paketa virtualne stvarnosti dosad, trenutno uranjajući čovjeka u nov svijet. HTC i Valve predstavili su Full Room Scale 360 Degree Solution s kontrolerima Tracked Controllers, omogućujući vam da ustanete, prošetate svojim virtualnim prostorom i istražite ga, pogledate objekte iz svih kuteva i ostvarite potpunu interakciju s vašom okolinom. Postavljajući nove standarde u izvedbi, naglavni set donosi visokokvalitetnu grafiku, frekvenciju videa od 90 sličica u sekundi te nevjerojatnu kvalitetu zvuka.

HTC Vive_WhiteHTC također predstavlja i nove, bežične kontrolere virtualne stvarnosti koji omogućuju da potpuno osjetite virtualnu okolinu u kojoj se nalazite. Novi HTC VR kontroleri dolaze u paru i dizajnirani su tako svestrano da će podržati čitav niz VR iskustava. Za razliku od običnih igraćih kontrolera, HTC VR kontroleri jednostavni su za korištenje te intuitivni, pomažući korisniku da dobije najviše od svog iskustva virtualne stvarnosti.

Beta verzije Vive Developer Edition već donose bogat zabavni sadržaj najvećih svjetskih razvojnih timova, uključujući Vertigo Games, Bossa, Barry – Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games te Owlchemy.

Našu suradnju s HTC-om pokreće zajednička želja da proizvedemo najvjernije i najpotpunije iskustvo virtualne stvarnosti,“ rekao je Ken Birdwell iz Valvea. „Dovesti kreatore sadržaja za Vive Developer Edition je nevjerojatno važna prekretnica u našim naporima da postignemo taj cilj.“

Dok je nevjerojatno igraće iskustvo osnova VR univerzuma, potencijal koji se nalazi izvan igre je praktički neograničen. HTC i Valve predani su u ostvarenju šire vizije virtualne stvarnosti i vide ogromnu priliku upravo u transformaciji svakodnevnih iskustava. Putovanje, sudjelovanje u igri, druženje s prijateljima – ili čak kupovina – više nikad neće biti isti, a kako bi ostvarile tu viziju, kompanije surađuju s vodećim kreatorima sadržaja, uključujući Google, HBO, Lionsgate te tajvanski National Palace Museum.

Vive stvara uzbudljivu mogućnost svim programerima i kreatorima sadržaja da nam pomognu virtualnu stvarnost učiniti masovno dostupnom, s krajnjim rješenjima koja u potpunosti redefiniraju načine kako se zabavljamo, komuniciramo jedni s drugima, učimo, i u konačnici, kako postajemo još produktivniji,“ zaključuje Cher Wang. „HTC Vive je stvarnost, ovdje je i bit će spreman za lansiranje prije početka 2016. godine.“

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …