13 lipnja, 2024 11:21 pm

HTC 10 dospio k nama u ruke!

Autor: Nino Krstačić

nn3

Nakon što smo sa zazubicama promatrali dolazak nove perjanice Tajvanskog „HTC-a“ napokon je došao trenutak da ga i mi imamo prilike isprobati. Kao što ste i iz naslova mogli sami zaključiti ove dane imati ćemo se prilike družiti s HTC 10 pametnim telefonom, radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg HTC One M9 modela kojeg smo imali isto tako prilike recenzirati. Ove godine HTC je ka perjanici napravio odmak odnosno dodao je koji GB radne memorije više i unaprijedio chipset i procesor. Naravno HTC 10 nešto je i teži premda se to na prvu ruku ne bi i reklo, isti iznosi 161g, dok njegov prethodnik nešto manjih 157g. Grafički procesor shodno očekivanjima također je podignut te sada sve grafičke elemente sasvim smjelo odrađuje Adreno 530 grafički procesor. Što se tiče Interne memorije HTC 10 dolazi s dvije inačice (onom od 32 te onom od 64GB), dok je HTC One M9 posjedovao samo onu s 32GB.13 Ovdje ne smijemo zaboraviti navesti i podršku za microSD karticu maksimalnog kapaciteta 2T, što se u odnosu na prošlu godinu drastično izmijenilo, pošto znamo kako je prošlogodišnji model podržavao 256GB kapacitet.. Iako smo svaku dosadašnju najavu započinjali s Zaslonom, ovoga smo puta istu namjerno preskočili. HTC 10 donosi 5,2“ Super LCD5 zaslon čija rezolucija dolazi ka 1440x2560px odnosno s 565ppi, sve to pažljivo ukomponirano uz Corning Gorilla Glass 3 zaštitni sloj. Što se tiče ostalih značajki kažimo kako HTC 10 donosi Primarnu kameru rezolucije 12MP te Sekundarnu od 5MP. Jasno je vidljivo kako je po pitanju HTC 10 modela odnosno njegove Primarne kamere HTC ovdje „škrtario“ odnosno rezoluciju je spustio na 12MP ali je zato postavio mnogo kvalitetniju leću, što je odmah vidljivo pri fotografiranju (posebice ka uvjetima slabijeg osvjetljenja). Snimanje pri Full-HD i HD kvaliteti prikaza i nije neka novost, već ustaljena praksa od HTC One (M7) modela. Za razliku od  prošlogodišnjeg modela, HTC 10 ove godine donosi dobro nam poznati USB Type-C 1.0 što će svakako pospješiti brzinu prijenosa podataka odnosno ono važnije, značajno ubrzati vrijeme potrebno za punjenje.

K tome kada dodamo da pripadajući punjač i baterija podržavaju Fast battery charing pri 50% napunjenosti u 30min, svakako je isti i vrijedan pažnje. Li-Ion baterija s kapacitetom od 3000mAh, svakako će omogućiti da kroz „normalno“ korištenje potrebu za napajanjem pri HTC 10 modelu bude svedena na dan i pol, makar po našoj procijeni. HTC 10 dolazi s instaliranim Androidom pri inačici 6.0.1 Marshmallow premda se navelo kako se uskoro može očekivati nadogradnja na Android 7.0 Nougat. Ovu recenziju ćemo svakako s veseljem odraditi a vi ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili sugestija slobodno nam ih možete uputiti putem naše Facebook stranice, na svako ćemo isto tako što prije i pružiti odgovor.

 

Update: U Sjedinjenim Američkim Državama započeo je proces nadogradnje HTC 10 modela na Android 7.0 Nougat, te se svakako nadamo kako će isti dospijeti i u naše krajeve vrlo ubrzo.


Vezani članci:

“Hill Climb Racing 2” dolazi na Android ubrzo te zatim i na App Store

Technisat sa novim 4K uređajem

Nokia dolazi na MWC 2017 s nadolazećim pametnim telefonom

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …