15 lipnja, 2024 9:45 pm

Hrvatski Telekom uveo cjeloviti proaktivni nadzor servisa i aplikacija u cloudu

Prokativni nadzor

Hrvatski Telekom je uspješno završio projekt implementacije Compuware-Dynatrace alata za cjelokupan nadzor servisa i aplikacija u svojim podatkovnim centrima u Zagrebu i Varaždinu, koristeći partnerska rješenja. Alat omogućuje proaktivni nadzor i rješavanje problema prije poziva korisnika, uz potpuno automatiziranu prevenciju, čime HT značajno poboljšava kvalitetu svojih ICT usluga u oblaku.

Razvoj cloud usluga strateška je odrednica Hrvatskog Telekoma. Pojedine usluge Hrvatski Telekom ponudio je među prvima u Europi, a sve veći broj korisnika svjedoči o neprijepornoj kvaliteti. Implementacija projekta rezultirala je kompletnim End2End nadzorom HT Cloud platforme i povezanih servisa iz korisničke perspektive, infrastrukture, mrežnih elemenata, provisioning procesa i pregledom SLA parametara.

Cloud nadzorSvjesni smo da za konkurentnost  i uspješnost na tržištu prvo moramo identificirati i priznati svoje nedostatke da bismo ih uspješno riješili. Prepoznali smo da imamo puno prostora za napredak u području korisničkog iskustva, a provedbom ovog projekta značajno smo ga unaprijedili, uspostavili profesionalniji odnos prema partnerima, ali i znatno smanjili operativni obim posla u područjima održavanja“, pojasnio je Ratko Piškorić, voditelj Odsjeka za upravljanje uslugama.

HT-ov IT sektor uspješno koristi alat nekoliko godina, a proširenje na ICT okolinu omogućit će pregled još većeg dijela HT infrastrukture i servisa. Compuware-Dynatrace alat je, prema istraživanje Gartnera, već petu godinu uzastopno uvršten među najbolje alate u APM segmentu (Application performance management). Nakon uspješne globalne akvizicije tvrtke Dynatrac, Compuware je omogućio uvid u aplikaciju do najdublje razine, uključujući pristup greškama u samom dizajnu.

Uspješna provedba projekta nadzora platforme i servisa bit će temelj i za novu ICT uslugu End2End SLA koju će Hrvatski Telekom nuditi korisnicima u 2016. godini.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kineske tv kompanije vodeće u Rusiji

Kineski brend Haier istisnuo je korejski Samsung sa vodećeg mesta na ruskom TV tržištu. Po …