17 lipnja, 2024 2:55 pm

HRT nabavio HD satelitska multimedijalna kola

hrt hd auto 1

HRT nabavio HD satelitska multimedijalna kola

Hrvatska radiotelevizija danas je preuzela prva od četiri novih satelitskih multimedijalnih kola, opremljenih najsuvremenijom digitalnom opremom. Tzv. Ka-band kola omogućit će brže i kvalitetnije izravno javljanje novinara s terena te uključenje u program u bilo kojem trenutku u roku od samo tri minute, povećat će mogućnost i broj brzih uključenja na mjesto događanja.

Novo vozilo daje i potpunu autonomiju novinarima koji se neće morati vraćati u redakciju već će uz javljanje uživo, na terenu moći dovršiti priloge i poslati ih u svakom trenutku, čime se znatno dobiva na aktualnosti i brzini te se štede znatna sredstva. Zahvaljujući novoj opremi, Hrvatska radiotelevizija bit će još prisutnija na terenu, a Ka-band kola omogućuju rad za sve platforme HRT-a – radio, televiziju i web. Razlika u odnosu na klasična DSNG vozila je što se ovdje za ostvarivanje prijenosa koristi IP satelitska komunikacijska veza, čime se omogućuje povezivanje putem satelita u svakom trenutku, a moguće je istodobno emitirati ili slati čak četiri sadržaja.

hrt hd auto 2

Pristup internetu uz instaliranu opremu (montaža, video, audiopult, kamera, rasvjeta) te značajna autonomija i energetska neovisnost u radu, vozilo pretvara u mobilni ured.

hrt hd auto

Vozilo je tehnološki opremljeno HD audio i videoopremom te omogućava istovremeni prijenos televizijskih i radijskih događaja s terena,  pristup internetu, prikupljanje audiovizualnih/multimedijskih sadržaja uz dvosmjernu IP komunikaciju, snimanje i pohranu sadržaja te kasniju obradu/montažu i reprodukciju kao i bežično spajanje kamera za potrebe prijenosa uživo.

HRT će ovakvim vozilima povećati kvalitetu prije svega informativnog programa zahvaljujući brzoj isporuci pouzdane i vjerodostojne informacije s terena.

Nabava ovakvih vozila dio je velikih investicija u tehnološku modernizaciju HRT-a.

Izvor: HRT

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Paket Bosanskih kanala testira FTA na 33E

Provajder telekomunikacionih usluga Dasto Semtel u Bosni i Hercegovini,krenuo je sa satelitskim emitovanjem. Operater je …

Odgovori