15 lipnja, 2024 10:48 pm

HAKOM ponovo suorganizator Međunarodne konferencije o telekomunikacijama ConTEL

hakom
HAKOM je suorganizator 13. međunarodne konferencije o telekomunikacijama ConTEL, koja se od 13. do 15. srpnja održava u Grazu u Austriji. 

 Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)  ponovo je suorganizator Međunarodne konferencije o telekomunikacijama (ConTEL), koja se održava svake dvije godine, a od 2011. naizmjenično u Grazu u Austriji i u Zagrebu. U suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu te austrijskog nacionalnog regulatornog tijela za područje elektroničkih komunikacija (Rundfunk & Telekom Reguliernugs – RTR), HAKOM je organizirao dio konferencije na temu izazova u regulaciji tržišta elektroničkih komunikacija te posebnu radionicu na ovu temu, već petu u zadnjih pet godina.

Poseban gost radionice je bila prof. Fátima Barros, predsjednica portugalskog nacionalnog regulatornog tijela (ANACOM) i predsjedavajuća Europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije (BEREC-a) za 2015., koja je održala uvodno predavanje na temu regulatornih izazova u novom digitalnom ekosustavu. Stručnjaci HAKOM-a Daniela Trutin, Luka Delonga, Krešimir Šakić, Velimir Švedek i Robert Vulas, kao i član Vijeća dr. sc. Nikola Popović, zamjenik predsjednika Vijeća, Domagoj Jurjević, te predsjednik Vijeća, dr. sc. Dražen Lučić bili su autori i koautori zapaženih znanstvenih radova i prezentacija na ovu temu. Osim toga, dr. sc. Dražen Lučić i ravnatelj, mr. sc. Mario Weber su kao članovi organizacijskog odbora vodili radionicu, odnosno panel raspravu.

Na radionici su sudjelovali i čelnici regulatornih tijela Albanije, Austrije, Makedonije i Srbije sa svojim suradnicima.

Više informacija može se vidjeti putem poveznice   http://www.contel.hr/2015/workshop-reg-chal/

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kineske tv kompanije vodeće u Rusiji

Kineski brend Haier istisnuo je korejski Samsung sa vodećeg mesta na ruskom TV tržištu. Po …