3 ožujka, 2024 11:48 pm

Hakeri ukrali podatke iz Revolut banke

Hakeri su ukrali podatke iz Revolut banke . Potvrđeno je da je bankarski servis Revolut pretrpio sajber napad koji je omogućio neovlašćenoj trećoj strani pristup ličnim podacima desetina hiljada klijenata. Incident se dogodio u nedelju uveče 11. septembra .Prema saopštenju, Revolut banka je bila žrtva sajber napada. Revolut posluje u Europi s bankarskom licencom iz Litvanije, ali posluje u mnogim zemljama EU. Glasnogovornik Revoluta Michael Bodansky rekao je za TechCrunch da:  – Neovlašćeno treće lice je u kratkom vremenskom periodu dobilo pristup podacima malog procenta (0,16%) naših kupaca . Revolut je otkrio zlonamerni napad kasno uveče 11. septembra i uspeo ga izolirati sledećeg jutra. U obavještenju regulatorima u Litvaniji navedeno je da je Revolut sigurnosni tim brzo delovao kako bi sprečio pristup podacima . Portparol Revoluta odbio je dati tačan broj kupaca.

Na svojoj web stranici kompanija navodi da Revolut ima oko 20 miliona kupaca , dakle 0,16 posto bilo bi otprilike 32.000 kupaca.Međutim, u saopštenju Revoluta litvanskim vlastima, kompanija tvrdi da je 50.150 kupaca pogođeno kršenjem sigurnosti . Verovatni broj pogođenih kupaca u Evropskom ekonomskom prostoru je 20.687 , a samo 379 državljana Litvanije. Kupci koji nisu primili e-poruku upozorenja od Revoluta ne bi se trebali bojati. U poruci pogođenim kupcima objavljenoj na Redditu, kompanija je potvrdila da ” nikakvi detalji kartice, PIN-ovi ili lozinke nisu menjani . “Hakeri su verovatno dobili pristup delimičnim detaljima plaćanja karticama, kao i imenima, adresama, adresama e-pošte i brojevima telefona klijenata. – Novac naših klijenata je siguran – kao i uvek. Svi klijenti mogu koristiti svoje kartice i račune na uobičajeni način – rekao je portparol BleepingComputer-a za Revolut.


Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Bluesky platforma otvorena za javnost

Bluesky, koji je rival platforme X/Twitter, je otvoren za javnost.Od trenutka kada je Ilon Mask …