18 travnja, 2024 3:29 pm

Hakeri koji iskorištavaju ‘Find My iPhone’ za udaljeno zaključavanje Mac računala

Appleova aplikacijaa Find My iPhone treba biti značajka za oporavak , gdje ćete, ako ste izgubili svoj iPhone, moći locirati pomoću ove aplikacije. Nažalost, čini se da je u novije vrijeme hakeri uspjeli iskoristiti ovu značajku i zauzvrat zaključati korisnike Maca sa svojih računala, osim ako ne plaćaju otkupninu.

Međutim, prije nego što se previše brinete, imajte na umu da hakeri trebaju pristup vašem iCloud korisničkom imenu i zaporkom, stoga nije kao da se to može ciljati bilo tko. Međutim, ako hakeri imaju pristup, moći će daljinski zaključati Mac računalo pomoću lozinke, čime se onemogućava korisnicima Maca da pristupaju svojim računalima.
Korisnici koji su bili pogođeni tim izdanjem također su dobili zahtjeve za otkup od oko 50 USD kako bi se otključali njihovi računi. Za one koji se pitaju kako su hakeri uspjeli dobiti u svoje ruke  korisnička imenima i lozinke, srećom, čini se da su to zbog raznih kršenja podataka s drugih web mjesta, a ne zbog kršenja Appleovih poslužitelja, tako da postoji određeni komfor u tome.
Da biste spriječili hakiranje, preporučujemo korisnicima da ažuriraju svoje lozinke za Apple ID i omogućavaju autentifikaciju s dva faktora. Oni koji su bili pogođeni također se preporučuju da stupe u kontakt s Appleom kako bi im se računala otključala.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Kineski zakonodavac poziva na veće napore u tehnologiji sučelja mozak-računalo

Kineski nacionalni zakonodavac pozvao je na veći napredak u tehnologiji implantabilnog sučelja mozak-računalo (BCI), kako …