23 lipnja, 2024 6:47 am

„Free Basic by Facebook“ zamijenio „Internet.org“

Autor: Nino Krstačić

b2

Prisjetimo se Internetskih naslova mnogih tehnoloških portala o tome kako društvena mreža Facebook uvodi novi projekt „Internet.org“. Riječ je o projektu koji na sebi svojstven način želi dovesti Internet u bilo koje dijelove planeta Zemlje. S druge pak strane pripadajući Internet.org osim povezivanja na Internet ima za zadaću dovesti i mnoge usluge koje s Internetom postaju krajnje pristupačne.

Jedna od tih usluga jest i Facebook, no sada Free Basic uvodi nove mogućnosti kao što je pozivanje medicinske pomoći, provjere aktualne vremenske prognoze pa i pročitati vijest s portala kao što je recimo BBC News. No potrebno je naglasiti kako je čitav projekt još uvijek rezerviran za razvojni tim odnosno pripadajuće programere.

Stoga valja se još koje vrijeme strpjeti te će se tek odvijati u realnosti što i pod kojim uvjetima „Free Basic By Facebook“ sve to i donosi, odnosno kako sve navedeno radi u praksi. Osim podrške za Android mobilnu platformu razvojni projekt imati će podršku temeljenju na običnim HTTP preglednicima odnosno moći će mu se pristupiti i kroz sučelje Internetskog preglednika.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …