13 lipnja, 2024 9:28 pm

FCC podržava razvoj 5G tehnologije

Autor: Nino Krstačić

NN3

The Federal Communications Commission (FCC) potpisala je s proizvođačima bežične opreme ugovor koji navodi kako će razvoj „tehnologije budućnost“ (5G) ići mnogo brže i efikasnije no što se to do sada mislilo. Početak odnosno način što kvalitetnije te brže implementacije 5G povezivanja ići će ka smjerovima „omanjih“ kućica koje će biti postavljene za početak na Američkom tlu. Iz ugovore se dade vidjeti kako iste neće na nikakav način narušavati kulturološke i povijesno dobro ali će svakako biti efikasne. Povezivanje na Internet putem 5G (nasljednik 4G (LTE) tehnologije) donijeti će brzine o kojima se za sada može samo sanjati.

5g

Iako i sami proizvođači ne znaju o kojim se brojkama i brzinama raspravlja, jer one još uvijek nisu službeno definirane. K tome treba nadodati i to kako će nakon Amerike, razvoj odnosno postavljanje 5G „stanica“ započeti i na globalnoj razini (ukoliko se iste pokažu i efikasne). Sigurni smo kako će 5G mogućnost povezivanja na Internet u bliskoj budućnosti „natjerati“ proizvođače pametnih telefona da svoje (nadolazeće) modele prilagode novom frekvencijskom spektru, što je svakako i razumljivo. Bez obzira na sve čini se kako nam 5G polako „kuca“ na vrata, što potvrđuje i poticaj poznate FCC organizacije i njezino priznanje.


Vezani članci:

Sony Xperia XR dospijela na prve rendere

SonicWALL Capture Advanced Threat Protection pruža još bolju zaštitu

Eurosport centralno mjesto za Grand Slam tenis u Europi

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …