19 svibnja, 2024 4:53 pm

Falcon nova M serija zvučnika!

Nije tajna da već jedno duže vrijeme u Britaniji traje pomama za zvučnicima koji imaju tzv. originalni Britanski zvuk. Takav zvuk je dosta dugo prodavao sve renomirane Britanske brandove. Kako je vrijeme odmicalo tako su mnogi primjetili da nekih drastičnih pomaka u zvuku nema, iako su  napravljeni značajni tehnološki pomaci. Falcon Acoustic se drži provjerenog standarda, te kao takva, kompanija ima nemali broj ljuibtelja.

Piše: Darko Brlečić

Trvrtka Falcon Acoustic na tržište je plasirala novu M seriju zvučnika visokih performansi. Za sada u istoj se nalaze dva modela i to standmount M10 i floorstander M50. Ostali modeli ugledati će svjetlo dana u toku ove godine. Da Falcon izrađuje najvjerojatnije nabolje LS3/5a u povijesti već znamo, no nova serija se naslanja na BBC standarde koji su nastali desetljećima prije. Otuda i stanoviti retro izgled koji je postao vrlo popularan zadnjih godina. No za Jerry Bloomfilda retro nije estetski izazov nego sonični domet. Jerry kaže: “Falcon M10 je za ljude koji slažu svoj prvi ozbiljan audio sustav a da to ostvare ne trebaju orobiti banku. M10 donosi britanski “traditional voicing” koji je važniji od njegovog retro izgleda”.

M10 koristi vlastiti Falcon B110 bas-mid driver (replika B110 iz LS3/5a) dok je 25 mm meki visokotonac po Falcon specifikacijama izradio norveški Seas. Kutije su dimenzija 316x185x260mm [HxWxD], bas refleks ustroja i mase 7,5 kg po komadu. Ne treba posebno napominjati da je stolarski dio posla odrađen besprijekorno. Trenutno kod uvoznika Par se usvirava  jedan par, a a kada bude u punoj formi biti će održana prezentacija .

cijena za par M10 je 2650,00 € – 19.966,42 kn

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …

Odgovori