23 lipnja, 2024 7:39 am

Facebook Notes od sada potpuno drugačije

Autor: Nino Krstačić

N2

Pisanje bilješki na društvenoj mreži „Facebook“ proteklih nekoliko godina bilo je više nego popularno, slobodni smo reći kako je ista značajka tada doživjela svoj vrhunac. Vrijeme je da Facebook Bilješke (Notes) dožive svoju više nego značajku i potrebitu nadogradnju. Navodi iz globalno popularne društvene mreže kazuju kako su se dizajneri i inženjeri odlučili na veliko pozabaviti ovim malim ali itekako zastupljenim segmentom društvene mreže.

Facebook Notes u svojoj velikoj nadogradnji donosi mnoštvo alata i značajki, kako onih koji se dotiču vizualnih (stiliziranje) detalja tako i onih koji se dotiču načina (stila) pisanja bilješki. Od sada će svi oni koji koriste Facebook Notes na vrlo lak i jednostavniji način moć kreirati bilješke, postavljati naslovne fotografije kao i dodavati pripadajuće foto-galerije. Nije samo dodavanje fotografija i multimedijskog sadržaja glavna odlika „novijih“ Facebook Bilješki, već je glavnina toga stavlja na stil odnosno način pisanja tekstova. Na mnoge fondove kojih do sada nije bilo, različite veličine slova, proreda te ostalih detalja. Iako za sada nije točno s preciznošću navedeno kada bi Facebook Notes moga dospjeti svim korisnicima, vrlo izgledno je za očekivati kako će novina dospjeti postepeno.

Odnosno po regijama, kako bi se izbjegle što manja opterećenja na poslužiteljima i priljev mnogih povratnih informacija korisnika (bez obzira dali one bile pozitivne ili negativne).

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …