23 lipnja, 2024 7:55 am

F1 planira OTT uslugu za 2018. godinu

Formula 1 otkrila je planove za pokretanje live streaming usluge u 2018. godini za svoje digitalne i emitirane strategije.

Iako je sport, pod prošlom upravom Bernie Ecclestone, bio oprezan pri prihvaćanju nove platformske tehnologije, novi vlasnik Liberty Media želi iskoristiti digitalne mogućnosti, uz uslugu  u živo za utrke koje će biti pokrenute za početak iduće sezone.
F1-ov komercijalni šef Sean Bratches priznao je kako bi sport trebao ponuditi ” vrhunske” ponude ako će privući veću buduću publiku. “Imamo obvezu prema našim obožavateljima, sasvim iskreno, kako bi bili sigurni da su u mogućnosti pristupiti našem sadržaju na bilo koji način koji žele”,.

Prema Bratchesu, cilj je stvoriti platforme u areni izravnih potrošača koji se bave navijačima i utjecati na imovinu F1 – bilo da su žive snimke ili arhivski podaci .

OTT-ovi uživo dostupni su samo na tržištima bez prethodnih televizijskih postava koje imaju zajamčenu ekskluzivnost. “Vjerujemo da će sportska  inflacija nastaviti u narednih 5 godina, poglavito zahvaljujući telekomima, trendu koji je već dobro angažiran, ali sve je više streaming igrača – s Amazonom u prvom položaju da to učini”.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Photo credit: GETTY IMAGES

InterSAT odabrao Eutelsat za proširenje svojih satelitskih usluga u Africi

Andrija Jovićević Dugogodišnje partnerstvo za pružanje satelitskih usluga u Središnjoj i Istočnoj Africi putem EUTELSAT …