19 svibnja, 2024 4:16 pm

Eutelsat, Samsung partner za promicanje Ultra-HD-a

UHD odnos

Eutelsat, Samsung partner za promicanje Ultra-HD-a

Voditelj potrošačke elektronike Samsung Electronics i TV operater Eutelsat Communications su udružiti svoje znanje i postali partneri u promociji Ultra-HD-a. Obje tvrtke imaju pokrenut Ultra-HD satelitski kanal koji se može primati direktno putem Samsungovog najnovijeg Ultra HD televizora s ugrađenim satelitskim prijemnicima i uključeniom Samsung Evolution Kit koji omogućuje potporu sadašnjim i budućim standardima prijenosa.

Ultra-HD kanal je pokrenut na Eutelsat 10A satelitu koji pruža punu europsku pokrivenost, omogućuje Samsungu ulazak na sajmove, u industriju showa, point-of-sale poslovnice i druge promotivne prostore za demonstriranje svog širokog spektra ultra HD potrošača . S više od osam milijuna piksela, četiri puta više od današnjih HD zaslona, ultra-HD omogućuje gledateljima da sjede bliže zaslonu i omogućuje puno veći kontrast. Ovaj poboljšani vizualni doživljaj obogatilo je korištenje Ultra-HD sadržaja koji su posebno proizvedeni od strane Samsunga i Eutelsat kao prikaz prednosti ove nove tehnologije.

Ultra-HD je budućnost televizije jer, ne samo da nudi vrhunsko korisničko iskustvo, nego stvara i prilike za cijelu industriju. Ultra-HD tehnologija je sada komercijalna održivost i nadamo se da će naša suradnja sa Eutelsatom postati platforma za šire suradnje u cijeloj industriji za ubrzanje normizacije i implementacije Ultra HD TV usluga “, rekao je Vassilis Seferidis, direktor Europskog poslovnog razvoja tvrtke Samsung Electronics.
Jean-François Leprince-Ringuet, Eutelsatov glavni komercijalni direktor, izjavio je kako su uvid i iskustvo upareni dobivanjem ultra HD stalnim jačanjem njihovih sposobnosti odgovora odašiljačima, pay-TV operaterima i davateljima usluga koji su spremni za ulazak potrošača u iskustvo gledanja koje je opisao kao “doslovno izvan ovog svijeta“.

 

 

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …