13 lipnja, 2024 10:08 pm

Eutelsat 172B satelit, počinje uspon na geostationarnu orbitu

Lansiran prošlog petka raketom Ariane 5, satelit EUTELSAT 172B ušao je u novu fazu svog putovanja u svemiru s početkom uspona na geostacionarnu orbitu. Prvi Europski električni satelit velike snage, kojeg je izgradio Airbus, trajat će oko četiri mjeseca da se dovrši uspon na 172 ° istočno, kojeg prate Eutelsat i Airbus iz Toulousea pomoću posvećene mreže stanica koje se nalaze diljem planeta. Eutelsatov novi satelit trebao bi biti u službi u četvrtom tromjesečju ove godine.

Od lansiranja, EUTELSAT 172B prošao je niz kritičkih manevara koji uključuju pozicioniranje električnih pogonskih motora pričvršćenih na robotsko okružje u pripremi za podizanje u orbite i punu implementaciju solarnih panela za generiranje snage tijekom ove faze.

EUTELSAT 172B će isporučiti veće kapacitete za brzo rastuće aplikacije koje uključuju avio i pomorsku povezivost, stanični backhaul, korporativne mreže, video i vladine usluge. Smjestit će se na 172 ° istočno, ključnom susjedstvu koji pruža iznimno dosezanje Azije i Pacifika preko kopna i mora, od Aljaske do Australije. Dizajniran za zamjenu EUTELSAT 172A, omogućit će povećani kapacitet, veću snagu i poboljšanu pokrivenost putem C i Ku-band korisnih tereta povezanih s nizom područja servisa. Nakon prijenosa prometa na novi satelit EUTELSAT 172A nastavit će komercijalnu uslugu na drugoj orbitalnoj poziciji.

Rodolphe Belmer, predsjednik Uprave Eutelsata, izjavio je: “Sedam dana od lansiranja, EUTELSAT 172B prošao je kritične faze svoje implementacije prije nego se krene na izlazak na geo. Taj kompleksni proces odražava pedantnu pripremu Eutelsatovih i Airbusovih timova koji su radili ruku pod ruku na novom satelitskom programu koji je prilagođen tržištima Azije i Pacifika “.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Sport1 zatvara striming platformu Sport1 Extra

Nemački sportski emiter tv sportski  emiter Sport1 ugasiće platformu za striming, Sport1 Extra krajem maja …