18 lipnja, 2024 5:19 am

Digi Sport kanali ugašeni u Mađarskoj

U Mađarskoj je završeno emitovanje sportskih kanalia Digi Sport 1, Digi Sport 2 i Digi Sport 3. Prva dva programa zameniće sportske stanice Networks4, odnosno Arena4 i novi program Match4. Match4 će se fokusirati na popularna međunarodna fudbalska (nogometna) prvenstva, pikado (PDC) i velike sportske događaje  NASCAR, IndyCar i Superbike.Arena4 je najbrže rastući sportski kanal u Mađarskoj, sa  50% vremena  sportsih prenosa uživo.U ponudi kanala su nemačka Bundeslige i UEFA međunarodnih utakmica, kanal nudi i NFL i NCAA,  MotoGP utrke i brojne borilačkih događaja i mečeva (PBC i MMA/Bellator galas, WWE mečevi).Pored programa Arena4 i Match4, mađarska DIGI ponuda će sadržavati i novu uslugu Arena4+ , prvu sportsku streaming uslugu u Mađarskoj. 

MotoGP se mogu pratiti kvalifikacije i trka s više pozicija kamera,i prenosi uživo RedZone, NFL profesionalne fudbalske lige.Promene će se desiti u Digi Kft, u vlasništvu mađarskog 4iG, od 1. septembra 2022. operater će izbaciti stanice Digi World , Digi Life , Digi Animal World , H!t Music Channel i FilmNow,Erd TV . U ovom slučaju razlog je obustava linearnog emitovanja i proizvodnja programa samo za YouTube.Ranije ove godine, rumunska kompanija Digi Communications završila je prodaju svojih mađarskih IT aktivnosti i telekomunikacijske kompanije 4iG.To je i glavni razlog gašenja  kanala pod brendom Digi.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sport1 zatvara striming platformu Sport1 Extra

Nemački sportski emiter tv sportski  emiter Sport1 ugasiće platformu za striming, Sport1 Extra krajem maja …