13 lipnja, 2024 11:27 pm

Onkyo DP-X1 MQA Hi-Res svirač

Autor: Darko Brlečić

DP-X1-INTRO

Onkyo je danas objavio dostupnost svog novog digitalnog audio player, modela DP-X1. DP-XI je hi-res reproduktor koji može uz pomoć MQA (Meridian Master Quality Authenticated) tehnologije besplatno ažurira svoje Music aplikacije, te time dolazi na poseban popis digitalnih audio playera odobren od MQA.

MQA je revolucionarni nova tehnologija koja služi za izdvajanje punog master kvalitete zvuka i paketa koji se nalazi unutar datoteke koja je jednostavna za streaming ili download. Potpuna autentikacija MQA procesa osigurava slušatelju da čuje glazbeni zapis odobren od studija u kojem je umjetnik snimao.

Onkyo-DP-X1Novi Onkyo DS-X1 posjeduje  indikator za prikaz MQA  procesa koji će potvrditi kada se MQA datoteka dekodira, a također će indikacija sa zelenim svjetlom značiti da je zvuk identičan onome izvornog materijala.

MQA Studio indicira plavo svjetlo kada je reprodukcije datoteke koje je odobrena u studiju od strane izvođača / producenta ili potvrđena od strane vlasnika autorskih prava.

X-DAP Link glazbena aplikacija za prijenos s MQA podršku će uskoro biti objavljena. Trenutna varijanta prikazuje MQA datoteke FLAC/WAV, no kada se jednom prebace u DP-X1 onda će se ispravno prikazivati MQA procesiranje i rad MQA Studija.

Baziran na temelju Android operativnog sustava, DP-X1 digitalni audio player podržava mnoge High Res Audio formate , do DSD 11.2MHz, 384kHz/24bitni Flac/WAV audio datoteke, a sad MQA. Unutar uređaja se nalazi ES9018K2M DAC-sklop i SABRE 9601K amp-sklop koji radi u dual-setup režimu sa 2.5mm 4-polnim priključkom za puni balansirani izlaz ,s podrškom za BTL balansirane i aktivne kontrolne funkcije GND pogona, po prvi puta u ovoj kategoriji proizvoda. DP-X1 posjeduje mogućnost širenja pohrane do kapaciteta od 432GB. Novi uređaj je dostupan za američko tržište  po cijeni od 899 dolara dok za europsko tržište nema konkretnih podataka.

Info: www.onkyo.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kompaktan kompletan sustav: L42ms Classic iz JBL-a

  Sustav JBL L42ms Classic nudi Hi-Res rezoluciju od 24 bita / 96 kHz, tako …