23 lipnja, 2024 7:22 am

Chrome za Android dobiva „Pause“ preuzimanja

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

dv

Korisnici Android mobilne platforme koji na svojim tabletima te pametnim telefonima koriste Google Chrome Web preglednik, sada će imati razloga za osmijeh. Naime tim koji radi na Chrome web pregledniku, odnosno na inačici za Android, u posljednje vrijeme sve nade polaže u postepeni razvoj nove značajke.

Kao što ste iz samog naslova zaključili riječ je o mogućnosti stopiranja (Pause) te ponovnog nastavka preuzimanja, koje se odvijaju u pozadini. Što se tiče samog načina pauziranja datoteka, za sada su podržane MP3 odnosno PDF datoteke, kao i njima slične.

S druge pak strane iako se još uvijek radi o verziji koja nije u javnosti odnosno pod samim razvojem je, onaj tko želi može preuzeti Developer version Google Chrome (verzija 50) preglednika za Android te istu značajku i isprobati.

No navedimo kako Android pametni telefon ili pak tablet trebaju biti pokretani Androidom 6.0 Marshmallow ili višim 6.0.1. Za sve ostale očekuje se kako će Google vrlo ubrzo ovu novinu implementirati i na Play trgovinu kroz svoje redovite nadogradnje Google Chrome Web preglednika za Android.

Nadamo se kako će osim Androida 6.0 Marshmallow i 5.0 Lollipop, biti podržan i 4.4 KitKat. Za sam kraj kažimo kako konkurentska Opera posjeduje mogućnost pauziranja preuzimanja još u verzijama iz 2014. godine. Dok tek ostaje vidjeti kada te kako će istu uvesti recimo Moziila u svoj Firefox ili pak ostali Web preglednici poput Nexta i sličnih.


Preuzimanje:

Google Chrome Developer
Google Chrome


Vezani članci:

Snapchat radi na nosivom uređaju?

Google Now uskoro neće trebati Internetski pristup

ULYSSES-Moćna aplikacija od sada i na mobitelu

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …