4 ožujka, 2024 12:17 am

Canal + plaća kaznu od 1,66 miliona evra!

Sud u Parizu kaznio je Canal+ grupu da plati TF1 grupi 1,66 miliona evra u sporu oko prikazivanja filmova na otvorenom na vrhuncu karantine zbog Covida 19.Canal je emitivao nekodirane filmove između 16. i 31. ožujka (marta 2020. god), što je  naljutilo televizijske kuće i vlasnike kina.TF1 je tvrdio da je Canal prekršio ugovor o emitovanju za prenos šest filmova za koje je držao prava za besplatnu TV, dok su naslovi trebali biti kodirani i dostupni samo njegovim pretplatnicima.

Hronologija Windows sustava jasno pokazuje kada nakladnik može prikazati film, i to je važno na francuskom tržištu gde su nakladnici kao što je Canal+ obavezni uložiti milione evra u produkciju na lokalnom jeziku.

Sud je obavezao Canal+ da plati TF1, Télé Monte-Carlo, TFX i TF1 Films Production 739.062 evra u odnosu na amortizaciju njihovih prava – 20% kupoprodajne cene prava emitovanja 5 % kupoprodajne cene naknadnih prava emitovanja. 681.000 evra  treba platiti za gubitke povezane s prikazivanjem Avengers Endgame.

Dodatnih 100.000 smatralo se plativim TF1 grupi i 20.000 evra svakom od TF1, TMC, TFX, TF1 Séries Films, LCI, TF1 Films Productions i GIE TF1 koji su svi imenovani u slučaju. Grupa je prvobitno tražila 3,311 miliona evra odštete.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Bosanska Hit Televizija, FTA na Eutelsat 33 E

ju Operater televizijske platforme Dasto Semtel proširio je ponudu na satelitu Eutelsat 33E (33°E) novim kanalom – Hit …