13 lipnja, 2024 9:15 pm

BenQ predstavlja monitor SW2700PT

 BenQ SW2700PT angled

Monitor namijenjen profesionalnim fotografima

Globalnim predstavljanjem svog novog monitora za fotografe — modela SW2700PT — međunarodno priznati inovator za životni stil, tvrtka BenQ, donosi izuzetno vjerni prikaz boja zahvaljujući kojem je svaki čarobni trenutak koji zabilježite fotoaparatom moguće prikazati u njegovom punom sjaju. Ovaj bogato opremljeni monitor dijagonale 27” nudi QHD razlučivost (2560×1440), 99% Adobe RGB pokrivenost, IPS tehnologiju, hardversku kalibraciju,14-bitnu 3D dohvatnu tablicu (Look Up Table – LUT), Delta E≤2, softver za kalibraciju glavne palete, zaštitno sjenilo protiv ambijentalnog osvjetljenja, kontroler zaslonskog prikaza (OSD-a) i crno-bijeli način rada.

BenQ SW2700PT backSvaki fotograf sanja o tome da zabilježi jedinstvenu sliku – trenutak u vremenu koji se nikad neće ponoviti. Što ako biste mogli otkriti jedinstvenu čaroliju u svakom trenutku? SW2700PT osmišljen je da bez napora i vjerno prikaže kreativnu viziju profesionalnih fotografa, poboljšavajući i osnažujući vizualne priče koje fotografi komuniciraju. S nenadmašenom vjernošću boja, preciznim detaljima i jednostavnim korištenjem, SW2700PT stvara tako vjerne boje da doslovce izvlači na površinu neodredivu esenciju svake fotografije, bez obzira na to da li je fotograf iskusni profesionalac ili hobist amater.

Dizajniran za vizualno savršenstvo u profesionalnom uređivanju fotografija, SW2700PT prvi je monitor za fotografe na tržištu koji spaja niz visokotehnoloških osobina za nenadmašenu vjernost boja, dosljednost i jednostavnu kompatibilnost s DSLR fotoaparatima. Adobe RGB prostor boja omogućuje monitoru SW2700PT da prikaže veći raspon nijansi plave i zelene i tako vjernije prikaže fotografije iz prirode. 14-bitna 3D dohvatna tablica (Look Up Table – LUT) poboljšava preciznost miješanja RGB boja za iznimnu reprodukciju boja, a Delta E≤2 u prostorima boja Adobe RGB i sRGB nudi najvjerniji prikaz izvorne fotografije.

Hardverska kalibracija omogućuje korisnicima da izravno prilagode 14-bitnu 3D dohvatnu tablicu bez da izmijene izlazne podatke grafičke kartice i osigurava da je svaka slika prikazana upravo onakvom kakva je snimljena. SW2700PT dolazi s BenQovim softverom za kalibraciju glavne palete koji se može upotrijebiti u kombinaciji s kalibratorom za optimizaciju performansi boja. Monitor je kompatibilan s profesionalnim alatima za kalibraciju boja X-rite i Datacolor.

BenQ SW2700PTIzbirljive oči bit će zadivljene pažnjom koju SW2700PT daje detaljima slike. Svaka fotografija može se vidjeti zadivljujućom jasnoćom, definicijom i vjernošću na ovom QHD (2560×1440) monitoru. S gotovo 77% više radnog prostora u odnosu na standardni Full HD monitor, korisnici mogu vidjeti više slike koju obrađuju i to u nevjerojatnim detaljima. Monitor je inteligentno dizajniran da korisnicima pruži najveću moguću upotrebljivost prilikom pregledavanja i uređivanja fotografija. Odvojivo zaštitno sjenilo blokira ambijentalno osvjetljenje koje često može negativno utjecati na percepciju boja. Kontroler zaslonskog prikaza (OSD-a) stavlja postavke monitora doslovce u ruke korisnika, s tri tipke koje omogućuju brzu prilagodbu postavki za različite namjene – na primjer za Adobe RGB i sRGB prostore boja ili za crno-bijeli način rada. Korisnici se između postavki mogu prebacivati jednostavnim pritiskom tipke umjesto podešavanjem svake pojedine postavke. Tipka na kontroleru zaslonskog prikaza nudi brzu navigaciju kroz postavke OSD-a. Na kraju, crno-bijeli način rada korisnicima omogućuje da pregledavaju i uređuju crno-bijele fotografije bez gubitka detalja ili tonskih prijelaza. Pregledavanjem fotografija u boji u crno-bijelom načinu prije uređivanja, korisnici mogu uštedjeti puno vremena koje bi izgubili na pogrešna prilagođavanja.

 

SW2700PT će na hrvatskom tržištu biti dostupan u nadolazećim mjesecima

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …