17 lipnja, 2024 3:49 pm

Atlas Achromatic kabeli

Piše: Darko Brlečić

Britanska tvrtka Atlas je proširila svoju proizvodnu gamu s novim modelima pod imenom Achromatic. Achromatic  znači – bez boje ! Zapravo nova serija s tim imenom bi trebala nuditi performanse bez dodavanja boje ili kako bi to audiofili rekli- bez popratnih koloracija.

Serija Achromatic se sastoji od četiri modela RCA interkonekcijskih kabela: Element, Equator, Hyper i Ailsa. Element, Equator i Hyper su koaksijalnog dizajna s OCC vodičem i PEF (Polyethylene) dielektrikom, dok Ailsa posjeduje PTFE kao dielektrik. Kod novih kabela se nalazi i Achromatic RCA konektor.

Kod kabela za gramofonske integracije situacije nešto malo drugačija. Tako model Element AchromatIc za gramofon i gramofonsku ručku ima OFC vodič u konstrukciji četiri jezgre i ekraniziranom zaštitom. Model Equator također dolazi u dvije izvedbe: kao kabel za gramofon i za gramofonsku ručku. Tako taj model koristi OCC vodič u koaksijalnom dizajnu s PEF dielektrikom .  Model Hyper također koristi OCC vodič ali u Twin-Coax dizajnu.  Svi navedeni kabeli posjeduju nove Achromatic priključne konektore.

Na kraju dolaze zvučnički kabeli koji su jednako važni kao i interkonekcijski. Posebno treba izdvoji model Hyper koji dolazi u četiri izvedbe. Jedna od njih je tzv. bi-wire izvedba. Ovaj potonji kombinira dizajn u spoju Multi-core i Solid-core s OOFC bakrenim vodičem. Masa tijela je sazdana od ABS polimera bez klasičnog lemljenja i samočišćenja.

Svi novi Achromatic kabeli će uskoro biti dostupni kod domaćeg uvoznika, cijene su trenutno nepoznate.

 

https://www.atlascables.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

McIntoshov Bluetooth uređaj čini vaš hi-fi bežičnim

McIntosh je lansirao Bluetooth hi-fi uređaj pozicioniran kao izbor za audiofile. Piše: Darko Brlečić McIntosh …