25 lipnja, 2024 8:17 am

Apple-sve novo

Autor: Mateo Jagodić

AP3

U ponedjeljak 21.ožujka u Kaliforniji Apple je predstavio svoje nove-stare proizvode kojima očekuju porast proizvodnje nakon lagane stagnacije.

Kao prvo zaključak je da su manji ekrani budućnost.

4 inča iPhone

Apple vraća na tržište ekran od 4 inča. iPhone SE je uređaj veličine iPhonea 5s,a unutrašnjost je identična iPhoneu 6s. To znači da će ga krasiti procesor A9;najjači koji Apple trenutno nudi i posjedovati će kameru od 12Mp. Cijena u Apple Storeu će iznositi 399$ i biti će dostupan od 31.ožujka.

Manji iPad Pro

 

Appleovi tableti doživjeli su veliki uspon prošle godine,a sve zahvaljujući uređaju iPad Pro. To je 12,7 inčni tablet koji podržava Apple Pen i tipkovnicu kojom bez problema konkurira Microsoftovom sučelju. Novi iPad je istih karakteristika osim što ga krasi manji ekran (9,7 inča), što mu omogućava širi spektar upotrebe i lakše nošenje. Također,poboljšana je kamera i ekran ima novi senzor za osvijetljenje pa se lakše prilagodi ambijentu u kojem se nalazite. Cijena uređaja je 599$ i prodaja također kreće 31.ožujka.

Novi iOS

Najnovija verzija iPhonovog sustava, iOS 9.3 biti će lansirana u ponedjeljak. Sadržavati će “Night Shift” što je zanimljiv dodatak. On će uklanjati plavu svijetlost sa ekrana kako bi korisnik lakše zaspao na kraju dana. Po našemu mišljenju to je odgovor na aplikaciju f.lux koja je dostupna za Android i radi na istom principu,a o tome smo pisali prije nekoliko dana. Bilo kako bilo koristan dodatak za sve korisnike.

Apple TV update

Kompanija u pogon pušta novi update koji će korisniku omogućiti da TV prilagodi svojim potrebama i željama. Najveća značajka je mogućnost organizacije foldera na početnom zaslonu. Također glasovne naredbe uvode se za razne šifre i korisnička imena,a to zamjenjuje tipkovnicu.

Povoljniji Apple Watch

Apple je “skresao” cijenu Apple Watcha i to za 50$ te on od sada košta 299$. Također su predstavljene nove narukvice za satove izrađene od različitih materijala i u nekoliko razigranih boja-ipak je stiglo proljeće. Apple je sa svojim satovima ekspresno nadmašio konkurenciju i najprodavaniji su pametni satovi na svijetu.

CareKit

Apple nastavlja razvoj aplikacija za praćenje Vašeg zdravlja. Predstavili su nekoliko aplikacija od kojih bi jedna trebala pomoći u lakšem nošenju sa Partkinsonovom bolesti.

Zaključak

Naposlijetku mogli smo vidjeti mnogo značajnih promjena. Uređaji se smanjuju i postaju sve brži,te imaju bolje kamere. Apple je još jednom uspio prirediti spektakl,a na nama je da pratimo daljnji razvoj situacije.


Vezani članci:

Michael Kors lansira pametne satove

Skrivena igrica na Facebook Messengeru

Revolucija na Google marketu

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

Xiaomi otkriva prve uređaje koji će dobiti Android 15 i HyperOS 2.0

Andrija Jovićević Xiaomi, kao i drugi proizvođači telefona, priprema se za integraciju najnovijih značajki Androida …