30 travnja, 2024 5:45 am

QED HDMI ACTIVE OPTICAL CABLE

QED HDMI AKTIVNI OPTIČKI KABEL

Piše : Darko Brlečić

QED je predstavio svoj  Performance HDMI aktivni optički kabel namijenjen za uporabu u visokokvalitetnim instalacijama. Te instalacije uključuju razne kućne studijske izvedbe za korisnike koji traže beskompromisnu izvedbu.

Proizvođač navodi da ova vrsta kabela posjeduje tzv. hibridni raspored koji kombinira bakrenu jezgru s optičkim vlaknima, a ta kombinacija odolijeva posebnim degradacijama pri većim dužinama u rasponu od 20 metara pa naviše. Između ostaloga ovaj kabel ne posjeduje eksterni izvor napajanja kao kod drugih proizvođača koji koriste USB poveznicu za napajanje.Novi QED HDMI aktivni optički kabel može podnijeti sve trenutne i nadolazeće HDMI 2.1 standarde: potpuno je kompatibilan s 8K rezolucijama na 60Hz, 4: 4: 4 i može prenijeti brzinu prijenosa podataka od 48 Gb / s na velikim duljinama.  Tehnička specifikacija govori da je ovaj kabel  kaže da j u skladu s HDCP 2.2 specifikacijama, te da podržava HDR, eARC, višekanalne audio formate, uključujući Dolby Atmos i DTS: X, kao i tehnologije za sve  nove igraće konzole nove generacije.


Kabel posjeduje  halogenu vanjsku zaštitu  -Low Smoke Zero- i u skladu je sa strogim propisima o reakciji na požar  za UK i EU standarde. Rezultat toga je što se može profesionalno instalirati i sigurno sakriti unutar strukture zgrade. Nadalje, kabel ima na sebi  HDMI konektore sazdane od legure cinka za veću izdržljivost i performanse, dok trostruko oklopljenje dodatno štiti kabel od smetnji za optimalnu kvalitetu signala.

Uglavnom ovo je proizvod za instalatere koji ne trpe polovične proizvode i  prosječnost kod ugradnje.

Info: https://www.qed.co.uk

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz Piše: Darko Brlečić Prema najnovijim izvješćima, serija …