30 travnja, 2024 3:12 pm

Moderni Hi-Res aktivni zvučnici

Autor: Darko Brlečić

AirPulse A100

AirPulse  Phil Jonesa se vratio s novim modelom ulaznog modela Active Wireless Desktop zvučnika koji se naziva A100. Novi A100 su kompaktni stolni zvučnici s mogućnošću montaže na zid. Dvostazna kompaktna konstrukcija sastoji se od 5 inčne  bass/srednjetonske jedinice sazdane robusne košare, aluminijskog konusa i neodimijskog magneta. Visokotonska ribbonska jedinica pozicionirana je u tzv. horn-kućištu radi boljeg tranzijetnog odziva, proširene radne frekvencije, te preciznije reprodukcije. Sve to pokreće ugrađeno pojačalo s režimom rada u D klasi. Navedeno pojačalo je proizvod kompanije Texas Instrument- oznaka TAS5754 . Pojačalo ima nisku razinu pozadinskog šuma i nisku razinu distorzije. Osim toga tu je i digitalni receiver (PCM9211) također plod kompanije Texas Instrument koji u kombinaciji s XMOS procesorom nudi zvuk visoke rezolucije.

Bluetooth bežična povezivost je građena oko Qualcomm’s Bluetooth V4.1 čipseta, koji podržava APT-X dekoder, te nudi daleko bolju audio reprodukciju nego li to radi tradicionalni  Bluetooth SBC kodek.

Sustav A100 podržava više ulaza, uključujući Bluetooth, analogni RCA, digitalni koaksijalni, optički, USB i RCA subwoofer izlazi. Frekvencijski odziv se kreće od 52 Hz do 40 KHz. Podržava Hi-Res visoku kvalitetu reprodukcije zvuka i službenu potvrdu za Hi-Res. Ono što je također veoma bitno je kvaliteta izrade kabineta i njegov vizualni dizajn. Kabinet je napravljen od MDF-a debljine 18milimetara s unutrašnjom pojačanom konstrukcijom i dampirajućim materijalom. Završni finiš može biti od crnog ili crvenog piano laka.

 

Info: www.essenceelectrostatic.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz

Hisense lansira TV serije S59: 65/75/85 inča, 120Hz Piše: Darko Brlečić Prema najnovijim izvješćima, serija …