30 travnja, 2024 3:37 am

RTL UHD starta live 28. travnja

Pripremio: Andrija Jovićević

Mediengruppe RTL Deutschland starta emitiranje svog Ultra HD kanal RTL UHD Njemačkim gledateljima od 28. travnja preko SES-ove HD platforme HD+. Još jednom satelitski prijenos pokazuje svoju dominaciju u kvaliteti slike kad se želi pokriti što veći broj stanovništva. Ultra HD kanal započinje prijenosom uživo u utrci Formule 1 iz Bakua, Azerbajdžana, a kasnije će emitirati 17 utrka sezone 2018., a istodobno distribuirati sve događaje u HD.

Kao partner RTL-a koji je odabran za distribuciju putem satelita, HD + širi svoj paket UHD i donosi svojim gledateljima još više kvalitetnih zabavnih i sportskih minuta u vrhunskoj kvaliteti slike. Sa UHD1 i Travelxp 4K već su dostupni na HD+ paketu. RTL UHD postaje treći Ultra HD kanal uključen u TV paket. Proširena ponuda dostupna je HD + pretplatnicima opremljenim s UHD TV-om bez ikakvih dodatnih troškova.

Andre Prahl, voditelj programa Mediengruppe RTL Germany, rekao je: “Za nas, UHD će postati važniji u godinama koje dolaze i kao vodeća medijska kuća želimo stalno postavljati nove standarde. Zato nam je drago što možemo proširiti našu ponudu lansiranjem RTL UHD i emitiranjem uživo Formule 1.

Georges Agnes, voditelj poslovanja i razvoja proizvoda HD PLUS GmbH, izjavio je o novoj ponudi: “Naša predanost Ultra HD-u stiže na tržište. Sada kada sve više i više televizijskih kuća ispituju format na UHD1, pružatelji usluga sve više razmišljaju o pokretanju vlastite ponude. RTL igra pionirsku ulogu na Njemačkom televizijskom tržištu uz Ultra HD emisiju Formule 1, koja je jedna od najatraktivnijih TV posjeda u zemlji. Štoviše, razlike između standardne definicije i UHD-a posebno su zanimljive gledatelju u ovom brzom sportu. Budući da je 50 posto TV prijemnika prodanih u Njemačkoj Ultra HD ekrani, potražnja za većim sadržajem u tom formatu bit će porasla i veselimo se ispunjenju te potražnje.

Potražite RTL UHD na:

Satelit: ASTRA 1KR, 19.2 East
Frekvencija: 11391.25 MHz (horizontala)
Symbol rate: 22.000 Ms/s
FEC 5/6

Izvor: RTL.de

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ANGA COM 2024

 Već 475 Izlagača – Planovi Prostora i Lista Izlagača Online Andrija Jovićević ANGA COM, vodeća …