30 travnja, 2024 10:43 am

Tele2 ostvario rast prihoda od 12 posto u trećem kvartalu

Tele2 AB (Tele2) (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 A i B TEL2) objavio je danas konsolidirane rezultate poslovanja za treći kvartal 2017. godine koji pokazuju snažan nastavak pozitivnog trenda poslovanja ove godine unutar cijele Tele2 Grupe, što uključuje i Hrvatsku.

Tele2 je na razini Grupe ostvario ukupni prihod u iznosu od 7,5 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 13% u odnosu na isto razdoblje 2016. godine, a EBITDA je porasla za 21%, također u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i u trećem kvartalu ove godine iznosila je 1,8 milijardi švedskih kruna.

Ključni financijski pokazatelji poslovnih rezultata za Tele2 Hrvatska u trećem kvartalu ove godine odnose se na rast ukupnih prihoda od 12% te EBITDA za visokih 58% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. EBIDTA marža iznosila je 17% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 12%. Tele2 Hrvatska je zabilježio rast u svim ključnim segmentima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika, veleprodaje, usluga i prihoda od opreme, odnosno uređaja.

Za prvih devet mjeseci 2017. ostvareni su ukupni prihodi od 950 milijuna kuna što je porast od 8%, a EBITDA je rasla čak 55% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Uredio: Marina Barić

Komentari

comments

O Peric

Pročitaj i ovo

Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije

  Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije: ograničavanje širenja lažnih informacija, propuštanje …