24 travnja, 2024 10:02 pm

Najava Bug Future Show 2016

 BFS2016_1

Vrhunski stručnjaci te regionalne zvijezde interneta prenijet će najnovije trendove na audio-vizualnoj predstavi, poručuju organizatori

Virtualno putovanje kroz vremenske zone, s uređajima, trendovima i tehnologijama budućnosti koji brišu granice, udaljenosti i razlike – okosnica je ovogodišnjeg Bug Future Showa (#BFS2016). Cjelodnevni tehnološki show Buga, uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, okupit će 28. siječnja 2016. u zagrebačkom kinu Europa zaljubljenike u jedan od najinovativnijih biznisa današnjice. Svi geekovi i gadget-freakovi, oni koji se smatraju techijima i early-adopterima te tehnološka zajednica s utjecajnim pojedincima svih profila moći će se treću godinu zaredom zabaviti i družiti na jedinstvenom događaju u regiji, ali i ponovno poslušati vrhunske svjetske i domaće stručnjake te zvijezde koje nas uveseljavaju ili zabavno poučavaju internetom.

Kako digitalna sudbina briše granice, ne samo one zemljopisne, već i vremenske i svjetonazorske prenijet će Shawn G. DuBravac, jedan od čelnih ljudi čuvenog CES-a, a hoće li i 3D printeri brisati međuljudske granice i vremenske zone, pokušat će odgovoriti Goranko Fižulić, poduzetnik i osnivač 3D printing servisa LikeFigures. Najpopularniji profesor matematike na internetu, Toni Milun tvrdi pak da je i vaša mama digitalizirana, samo to još ona ne zna, a u glavnoj dvorani kina potvrdit će to naravno i dokazima te pojasniti kako će digitalizacija svega oko nas utjecati na znanje i međugeneracijski skok.

Od prvog dana naglasak smo stavili na impresivnu audio-vizualnu predstavu koja upotpunjava kvalitetan sadržaj i to nas izdvaja od brojnih tehnoloških događanja u regiji. S obzirom da je lani kroz kino Europa prošlo više od 1.500 posjetitelja vjerujem da je naša organizacijska ekipa ispunila ključne kriterije zainteresiranih sudionika te da se s pravom možemo nazvati jednim od najvećih i najznačajnijih domaćih ICT događanja ” rekao je Miroslav Rosandić, glavni urednik Buga.

Ulaz na show je besplatan, ali uz pozivnicu, pa se svi oni koji već nisu dobili Bugovu pozivnicu, a žele doći, trebaju e-mailom javiti u Bug s dokazom da su čitatelji magazina ili isto to napraviti na Twitteru uz hashtag #BFS2016. Kako se prošlog siječnja tražilo sjedalo više u dvije dvorane kina, organizatori najavljuju da će ove godine morati strože provjeravati ulaznice zainteresiranih posjetitelja.

Futurizam je na BFS-u dobio sasvim novu dimenziju jer nam je ovogodišnji moto „A New Time Zone“, pa će predavači, panelisti i ostali sudionici povesti posjetitelje na putovanje u druga vremena, krajeve i mentalitete. Posebno smo ponosni jer ćemo skočiti ‘preko bare’ i u nekoliko se navrata ‘amerikanizirati’. SAD su dom najvećeg od najvećih tehnoloških spektakala – CES-a, našeg sve čvršćeg partnera, a s nama je i ove godine Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu koje nam iz godine u godinu pruža neprocjenjivu podršku. Mi Bugovci ostali smo isti, pa će ozbiljne pripreme donijeti sasvim neozbiljan i ležeran show, kao i do sada ” izjavio je Dragan Petric, izvršni urednik Buga.

Svi ostali detalji programa dostupni su na http://bfs.bug.hr/..

Hrvatski Telekom je u svakom trenutku u središtu najnovijih tehnoloških trendova, bilo da se radi o našim stručnjacima koji su direktno uključeni u razvoj mreža i tehnologija budućnosti ili su na samom izvoru svjetskih trendova i najnovijih praksi preko svojih DT kolega. Takvu prednost u znanju o najnovijim tehnologijama svakako želimo podijeliti s našom ICT zajednicom, a Bug Future Show je idealno mjesto gdje to već treću godinu činimo jer je riječ o najvećem regionalnom događaju te vrste ” istaknula je Nina Išek Međugorac, direktorica Korporativnih komunikacija u Hrvatskom Telekomu, koji je tehnološki partner showa.

Cjelodnevni show koncipiran je kao kombinacija scenskog i popratnog izložbenog programa koji će se istovremeno održavati u istom prostoru. Scenski program predviđen je u glavnoj dvorani te paralelno u Dvorani Müller, gdje će se, među ostalima, moći vidjeti predavanje o Pickboxu, prvom regionalnom OTT igraču. U predvorju kina Europa bit će izložba najnovijih uređaja, gadgeta i ostalih proizvoda sponzora koje će posjetitelji moći isprobati.

Bug Future Show 2016 organizira tvrtka Bug d.o.o., izdavač Buga, najtiražnijeg tech časopisa u regiji i Mreže, najutjecajnijeg časopisa za IT profesionalce, kao i najposjećenijeg tech portala u regiji Bug Onlinea te najdugovječnije tech video produkcije BugTV-a.

 

Kako je bilo prošprošle godine:

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije

  Japanska vlada raspravljat će o pravnom nadzoru umjetne inteligencije: ograničavanje širenja lažnih informacija, propuštanje …