28 ožujka, 2024 11:17 am

Austrija dovršava prijelaz na DVB-T2 do 2019

orfHD card
Austrija želi započeti prijelaz na digitalnu zemaljsku prijenosa TV kanala javne televizije ORF iz DVB-T za nasljednika standardne DVB-T2 u jesen 2016. i dovršiti potez u veljači 2019. najkasnije, ali trenutni planovi su usmjereni na završetak već u Q3 2017.

98% Austrijskog stanovništva bit će obuhvaćeno do tada. Za sve daljnje nacionalnih komercijalnih programe prijelaz na DTT mora biti dovršeno do kolovoza 2019. To su glavni uvjeti rješenjem  KommAustria koja je u isto vrijeme dodijelila dozvolu za rad multipleks platforme A/B na ORF-a tehnička usluge podružnice ORS. Dozvola obuhvaća razdoblje između 2. kolovoza 2016. i 2. kolovoza 2026. KommAustria također je odobrili enkripciju za DVB-T2 programe. Prema ORS, ova mjera se temelji na zahtjevima s kojima se suočavaju televizije kao i mnogi nositelji zbog zaštite autorskih prava, ako se prijenosi emitira u HD kvaliteti.

Prijem će ostati besplatan za gledatelje, ali njihova prijemni uređaji će se aktivirati samo nakon upisa.

KommAustria će procijeniti korisničko prihvaćanje kodiranja svake dvije godine, a dopustiti njegov nastavak samo ako ORS može dokazati više od 150.000 registriranih korisnika, pokazuje da ne postoji pad u usporedbi s trenutnom zemaljskim korištenjem“, rekla je Susanne Lackner, član KommAustria.

Izuzetak će biti ORF 1 i ORF 2, koji će i dalje biti na raspolaganju nekodirani u SD rezoluciji još najmanje tri godine.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

DVB-T2/HEVC započinje testiranje u Kölnu/Bonnu

WDR, podružnica Njemačke javne televizije ARD i Njemački odašiljački mrežni operater Media Broadcast će započeti …