29 svibnja, 2024 11:02 pm

Nova serija Latitude 5000 prijenosnih računala je lakša, sigurnija i pouzdanija

 Latitude 14 5000 (E5470)

Obnovljena serija prijenosnih računala za poslovne korisnike Latitude 5000 opremljena je novom 6. generacijom Intel® Quad Core procesora koji garantiraju vrhunske performanse te novim sigurnosnim rješenjima, upakiranima u modernije dizajniranu šasiju. Dostupan u formi od 14 (E5470) i 15 (E5570)inča, novi Latitude je do 27 posto tanji i do 18 posto lakši od prethodne generacije, što ga čini idealnim za korisnike koji malo vremena provode u uredu.

Nova serija Latitude 5000 zadržala je značajke koje su krasile njene prethodnike – najvišu razinu sigurnosti te pouzdanost i jednostavnost korištenja, uz dodatna poboljšanja:

 • Najviša razina sigurnosti: Uz Dellovu vlastitu enkripciju, zaštitu od malwarea i opcije autentifikacije optimizirane za Dellove uređaje, serija Latitude 5000 nudi dodatni sloj zaštite s opcijom integriranja smart carda i touch fingerprint čitača koji izoliraju sigurnosne operacije kroz Dell Control Vault. Ovaj alat procesira i sprema kritične podatke o autentifikaciji na poseban čip, stvarajući sigurniju granicu i smanjujući rizik ulaska malwarea u privatne informacije.
 • Izuzetna jednostavnost korištenja: Jedinstvene mogućnosti upravljanja ugrađene u portfelj Latitude računala omogućavaju IT profesionalcima manipulaciju postavkama BIOS-a i konfiguriranje sustava s visokom fleksibilnošću, kakvu zahtijevaju organizacijske IT infrastrukture.
 • Najviša razina pouzdanosti: Latitude serije 5000je najizdržljiviji poslovni prijenosnik na svijetu, a prošao je više testiranja prema vojnim standardima od bilo kojeg drugog modela1. Šasija je napravljena od polimera ojačanih karbonskim vlaknima kako bi osigurala maksimalnu izdržljivost bez povećanja težine.

Latitude 14 5000 (E5470) 2

Latitude serije 5000 donosi brojne nove značajke:

 • Tanak i lagan dizajn zahvaljujući šasiji od polimera ojačanih karbonskim vlaknima. Kako bi zaštitio okoliš smanjivanjem količine otpada, Dell reciklira višak karbonskih vlakana korištenih za izradu Latitude računala serije 5000.
 • Dodatna skalabilnost u performansama i značajkama
 • generacija Intel® Core™ vPro™ četverojezgrenih procesora
 • USB Type-C docking putem kabla za brže i učinkovitije povezivanje (samo za Latitude 15 5000 Series s četverojezgrenim procesorom) – prvi u Latitude portfelju
 • Opcijski zasloni osjetljivi na dodir s Corning®Gorilla® Glass NBT™
 • Ergonomska poslovna tipkovnica ISO s opcijom pozadinskog osvjetljenja
 • Baterije visoke gustoće koje osiguravanu duže trajanje baterije (do17 sati na 15H a 84Whr baterijom)
 • Fleksibilna povezivost za produktivnost „za stolom“ s dockingom iz E-obitelji ili putem Dell Wireless docka i Intel Pro WiDi
 • Dodatne značajke koje olakšavaju rad prilikom putovanja, poput Dell Power Companiona
 • Operativni sustavWindows 10
 • Standardna garancija i Dell Pro Support Plus za proaktivnu i prediktivnu automatiziranu podršku i zaštitu od slučajno nastale štete.

Latitude računala serije 5000 biti će dostupna od siječnja 2016. Ovaj prijenosnik jedan je od novih proizvoda koje će Dell predstaviti na sajmu CES 2016, nastavljajući pružati najsigurnija i najpouzdanija rješenja za poslovne korisnike širom svijeta.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Dva američka glasovna glumca tužila su startup Lovo jer su njihovi glasovi korišteni za treniranje umjetne inteligencije

  New York Times- dvoje američkih glasovnih glumaca, Paul Skye Lehrman i Linnea Sage, nedavno …