18 travnja, 2024 11:11 pm

Canon predstavlja projektora najveće svjetline LX-MU700, najsvjetliji projektor s dvije žarulje

 

Canon LX-MU700
Canon LX-MU700

 Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, predstavio je pet novih projektora iz svoje serije LV. Novi modeli namijenjeni su zadovoljavanju različitih potreba kupaca i sistemskih integratora, osobito u poslovnom i obrazovnom okruženju, zahvaljujući poboljšanoj povezivosti, visokoj svjetlini i fleksibilnim mogućnostima montaže.

Canon je predstavio i dva profesionalna prezentera – vrhunski dizajnirane modele PR100 i PR1000 sa značajkama koji im omogućuju da zadovolje potrebe bilo koje prezentacije.

Canonov najsvjetliji projektor s dvije žarulje

LX-MU700 Canonov je instalacijski projektor razlučivosti WUXGA i najveće svjetline do sada. Nudi 7500 lumena kada se koriste obje žarulje, što je savršeno za prostore poput velikih dvorana s visokom razinom ambijentalnog svjetla. Dvije ugrađene žarulje nude i veću pouzdanost jer ako jedna od njih iz bilo kojeg razloga prestane s radom, projektor nastavlja funkcionirati s preostalom žaruljom.

LX-MU700 podržava i sedam izmjenjivih objektiva – od kratkodometnih do dugodometnih – omogućujući integratorima da odaberu objektiv koji najbolje odgovara udaljenosti projektora i okruženju. Na taj način moguće je postići nevjerojatnu preciznost projekcija, a omogućena je i vrlo fleksibilna montaža. U uređaj su ugrađena dva šesterobojna kotača boja optimizirana za svjetlinu odnosno prikaz boja, što projektor čini savršenim za situacije u kojima se projiciraju videozapisi ili računalna grafika. Da bi upotreba bila što jednostavnija, LX-MU700 omogućuje pohranu deset kompleta postavki fokusa, zuma i položaja objektiva.

Poboljšana povezivost

Canon LV-X310ST
Canon LV-X310ST

Najnoviji modeli iz serije LX podržavaju HDBaseT, novi standard za povezivanje, omogućujući prijenos multimedije visoke definicije (high definition – HD), zvuka i kontrolnih signala preko jednog mrežnog (local area network – LAN) kabela. LAN kabel može biti dug do 100 metara, što povećava praktičnost i omogućuje dijeljenje informacija.

Dva nova modela, LV-WX310ST i LV-X310ST, nude i mogućnost povezivanja putem standarda MHL, omogućujući korisnicima da projiciraju s kompatibilnih tableta ili pametnih telefona preko HDMI priključka. Taj način savršen je za povećanje interakcije prilikom prezentacija – bilo u učionici, bilo u sobi za sastanke.

Colin Boyle, europski stručnjak za marketing proizvoda u tvrtki Canon Europe, kaže: “Projektori koje danas predstavljamo pokazuju našu namjeru da odgovorimo na različite potrebe naših krajnjih korisnika i sistemskih integratora. Ti najnoviji modeli odgovaraju na rastuće zahtjeve tržišta za instalacijama visoke svjetline i boljim mogućnostima povezivanja. Korisnici sve više traže mogućnost upotrebe projektora na inovativnije načine, primjerice prilikom medicinske obuke u bolnicama ili za gledanje 3D sadržaja. Najnovije inovacije sistemskim integratorima pružaju veću fleksibilnost prilikom konfiguriranja.“

Vrhunski profesionalni prezenteri

Canon PR100-RC
Canon PR100-RC

PR100-RC je Canonov vrhunski profesionalni prezenter osmišljen da odgovara svakoj prezentaciji zahvaljujući LCD zaslonu visoke svjetline i snažnom laseru. Veliki radni domet izlagaču omogućuje da se udalji do 15 metara od računala i osigura neometano kretanje.

Funkcija pametne štoperice (Smart Timer) izlagaču omogućuje da prati vrijeme i postavi odbrojavanje koje će ga upozoriti nizom vibracija da je dostigao zadano vrijeme. Izlagaču je na raspolaganju nekoliko upozorenja – uključujući upozorenje na pola predviđenog trajanja te na pet minuta i jednu minutu prije isteka predviđenog vremena. Dostizanje ovih točaka označeno je jednom, dvama, odnosno trima vibracijama.

PR 100-RC podržava i širok raspon softvera za prezentacije, uključujući PowerPoint, Adobe Reader, Keynote i Preview. Postavljanje je brzo i jednostavno – dovoljno ga je uključiti u USB priključak i prezenter će se automatski povezati s uređajima koji koriste operacijske sustave iOS i Windows[i]. Pomoću značajke Smart Presentation dodirom tipke možete uključiti crni zaslon da biste preusmjerili pozornost na govornika.

PR 100-RC ergonomskog je dizajna i zaobljenog oblika prilagođenog obliku šake, omogućujući jednostavno dosezanje kontrolnih tipki. Opremljen je i džepom za spremanje dijela koji se uključuje u USB priključak.

Canon PR-1000R
Canon PR-1000R

Canon je predstavio i jednostavniji model prezentera, PR1000-R, koji po povoljnoj cijeni nudi neke od značajki jačeg modela, uključujući jednostavno postavljanje, kompatibilnost s uređajima koji koriste iOS ili Windows, domet do 10 metara i bežični rad.

Canon LX-MU500
Canon LX-MU500

Dodatne informacije o novim projektorima u seriji LV:

  • LX-MU500 – nudi razlučivost WUXGA i svijetle projekcije širokog formata uz kontrastni omjer 2500:1. Ovo je djelomično instalacijski model, prikladan za poslovna i obrazovna okruženja.
  • LX-MW500 – projicira svijetle, oštre slike razlučivosti WXGA i kontrastnog omjera 3750:1. Ovaj djelomično instalacijski model prijenosan je i fleksibilan, a može se koristiti u sobama za sastanke ili učionicama.
  • LV-WX310ST – nudi svijetlu, oštru sliku razlučivosti WXGA, širokog formata, s kratke udaljenosti. Prikladan je za poslovna i obrazovna okruženja.
  • LV-X310ST – nudi razlučivost XGA i svijetlu projekciju s kratke udaljenosti, a prikladan je i za poslovna i obrazovna okruženja.

https://www.youtube.com/watch?v=FWE33QNcRwE

Trogodišnje jamstvo

Svi novi modeli dolaze s trogodišnjim Canonovim jamstvom na žarulju koje uklanja trošak zamjene žarulje tijekom trogodišnjeg razdoblja od trenutka kupnje. Novi modeli serije LX nude i trogodišnje poboljšano jamstvo s najmom, koje kupcima omoguće da posude novi projektor dok je njihov na servisiranju (zamjenski projektor dostupan je dan nakon predaje vlastitog u servis). Ovo značajno smanjuje troškove korištenja projektora.

Svi novi projektori bit će dostupni na tržištu od siječnja 2016.

Novi profesionalni prezenteri bit će dostupni na tržištu od sredine ožujka 2016.

[i] Windows 8.1 / 8/7 / Vista (SP2 ili viši) i Mac OS X 10.5 – 10.10

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …