21 svibnja, 2024 12:08 am

4K TV tržište vrijedi 380 milijardi dolara do 2025. godine

Očekuje se kako će globalno tržište 4K televizije dosegnuti 380,9 milijardi dolara do 2025. godine, prema novom izvješću Grand View Researcha.

U izvješću se navodi da razvija priroda potrošačke elektroničke industrije, napredak u grafičkim motorima televizora, povećava pritisak na proizvođače da smanje cijene, a popularnost UHD tehnologije i njegove prednosti potiču potražnju za UHD televizorima.

Globalna veličina televizijskog 4K TV-a procjenjuje se na 71,9 milijardi dolara u 2016. godini. Smanjenje cijena UHD TV-a, prema izvješću, očekuje se dodatno potaknuti potražnju za 4K TV u nadolazećim godinama.

Azijska Pacifik držala je najveći udio 4K TV-a u 2016. godini – uglavnom zbog pretvorbe Kine u najveći potrošač proizvoda – što čini više od 70 posto globalnog udjela u istoj godini.

U SAD-u Grand View Research predviđa da će do 2025. godine više od polovice stanovništva imati najmanje jedan TV 4K. Europsko tržište TV 4K također je pokazalo umjereni rast zbog povećane potražnje u Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Proliferacija televizora koji podržavaju HDR bit će ključni čimbenik koji će ojačati rast na razvijenim tržištima.

Jednom kada u Vaš dom se smjesti novi 4K televizor i kad ga spojite na jedini pravi signal da bi gledali  najkvalitetniji Ultra HD, satelitsku antenu, nemožete skinuti oči sa televizora. Tada znate da ste si priuštili nešto za što Vam nije žao ni eura za potrošeno.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …