15 lipnja, 2024 10:28 pm

Tributaries Aurora HDMI kabel

Autor: Darko Brlečić

UHDO_01

Tvrtka Tributaries je predstavila svoj novi HDMI kabel s u građenim svjetlovodnim vlaknima. Model Aurora je svojevrsni aktivni HDMI kabel koji je certificiran od strane DPL Labs zbog brzine/protoka podataka od 18Gbps-a.

S dolaskom UHD Premium sadržaja, 4K / 60, 10-bitnom bojom s HDR podrškom, nužnost kvalitetnog HDMI kabela koji može vršiti prijenos podataka 18Gbps je postala kritična. Na tržištu je sve više UHD Blu ray uređaja ali i također audiofilskih DAC-ova koji podržavaju HDMI konektivnost. Za to u tom pogledu je nužno postojanje kvalitetne HDMI veze s velikom brzinom prijenosa podataka, te implementiranom optičkom kabelskom strukturom.

Trib-HDMIAurora HDMI kabel je projektiran kao hibridni svjetlovodni kabel, on je produkt elektro-optičkog inženjeringa, kombinirajući najbolje od bakra i svjetlovodnih vlakana. Staklena vlakna prenose audio/video/clock i upravljačke signale dok bakar prenosi digitalni prikazni kanal (DDC) odgovornog za komunikaciju EDID i HDCP. Komponente potrebne za električnu/optičko/električnu pretvorbu nalaze se u glavi priključne školjke dok napajanje kabela ide preko USB priključka koji se može koristiti sa zasebnim 5 Voltnim-napajanjem ili na bilo kojim USB2 portom.

Baza ovog kabela, izvorno je dizajnirana za vojnu primjenu, tu je optički mikročip implementiran u HDMI konektor. Unutar mikročipa su 4 vertikalne površinske šupljine koje emitiraju lasere, VCSELs, poluvodički bazirane laserske diode emitiraju visoko učinkovite optičke zrake na površinu vlakana. Svaki TMDS modulirani snop se odbija od zrcala i ubrizgava u multi-modno svjetlovodni stakleni materijal producirajući 4 TMDS optička kanala. Kanali su okruženi visoko-reflektivnim OM3 (10Gig) oblogama. Na kraju kućišta priključka se nalazi foto dioda receptora koji dekodira TMDS modulirani svjetlovodni signali pretvara ga natrag u električni HDMI signal. Dakle, potpuno nova vrhunska tehnologija za novu generaciju audio/video uređaja.

Info: http://www.tributariescable.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …