22 lipnja, 2024 5:03 am

OxygenOS 2.2.1 na OnePlus 2 dovodi podršku za RAW fotografiranje

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

gm4

Nakon dolaska OxygenOS 2.2.0 na OnePlus X pametni telefon, red je da ta ista nadogradnja (doduše nešto poboljšana) krene i na ostale OnePlus modele pametnih telefona. Stoga je sada na red došao OnePlus 2 pametni telefon.

Upravo on dobiva obavijest o dospijeću OTA nadogradnje OxygenOS-a koji verziju podiže na brojčanu oznaku 2.2.1, za razliku od 2.2.0 kod OnePlus X modela. Osim dostupnosti mogućnosti RAW fotografiranja, svakako je poboljšanja i Bluetooth detekcija ostalih uređaja.

Isto tako OxygenOS 2.2.1 dovodi i manje ispravke pri samom radu te dugotrajniju autonomiju baterije. No na žalost isti se i dalje temelji u suštini na Android 5.1.1 Lollipop platformi, što je možda malo iznenađujuće, što je Android 6.0 Marshmallow „duboko zakoračio“ u svijet mobilnih platformi.

Stoga će se na njegovu interakciju unutar OxygenOS platforme, morati još sačekati. OxygenOS 2.2.1 sa sobom dovodi i podršku za Rumunjski jezik, te se time proširuje popis dostupnih jezika pri OnePlus modelima pametnih telefona.

Sama nadogradnja OxygenOS 2.2.1 platforme puštena je postepeno, odnosno po regijama. Pa samim time svi vlasnici navedenog modela OnePlus 2 pametnog telefona, moraju imati mnogo strpljenja, dok nadogradnja odnosno obavijest o dospijeću ne pristigne na njihove pametne telefone.

Lijepo je vidjeti kako se OnePlus trudi dovesti OxygenOS (aktualnu izvedenicu) ka svim modelima koji se trenutno nalaze na tržištu a sigurni smo kako će se popis uskoro i proširiti novim OnePlus 3 pametnim telefonom.


Vezani članci:

OnePlus 3 biti će drugačiji no ostali modeli

OnePlus X dobiva OTA ka OxygenOS 2.2.0

Motorola Moto G (2014) dobiva Android 6.0 Marshmallow

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …