15 lipnja, 2024 9:35 pm

OnePlus One 3 s čak 6GB RAM-a?

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

oo3

Popularizacija radne memorije (RAM) u posljednje vrijeme uvelike se zastupila. Još se uvijek dobro sjećamo vremena kada su flagship modeli imali 1GB odnosno 2GB radne memorije, te je to tada zaista bilo ono nešto. No danas nije slučaj da naši pametni telefoni (odnosno modeli iz samog vrha ponude) posjeduje 3GB, 4GB radne memorije. Niti to više nije rijetkost, dapače neki modeli poput Samsung Galaxy S7 dolaze s 4GB radne memorije, te to svakako i naglašavaju.

https://www.youtube.com/watch?v=Vbx8pg9SVd0

Ono što mi želimo reći, dotiče se nadolazećeg OnePlus pametnog telefona. Vrlo vjerojatno i sami pogađate kako se radi o OnePlus One 3 modelu. Upravo bi on na tržište trebao dospjeti s vrtoglavih 6GB radne memorije. Osim toga OnePlus One 3 dolaziti će s Qualcomm Snapdragon 820 chipsetom te OxygenOS temeljen na Androidu 6.0.1 Marshmallow. Osim softverske strane OnePlus One 3 posjedovati će i 5“ Full-HD zaslon, kao i 16MP te 8MP stražnju kameru. Vratimo se na radnu memoriju i kažimo kako neki izvori čak kazuju kako bi OnePlus One 3 dolazio u dvije inačice, jednom s 4GB radne memorije, dok bi druga imala 6GB. No sve je to još uvijek nepotvrđeno. OnePlus One 3 biti će predstavljen krajem idućeg mjeseca, na događanju koji će organizirati tvrtka, odnosno 28, svibnja.


Vezani članci:

OnePlus X nadogradnjom do kvalitetnije fotografije

OxygenOS 2.2.1 na OnePlus 2 dovodi podršku za RAW fotografiranje

OnePlus 3 – s kojom značajkom u javnosti

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …