20 svibnja, 2024 11:16 pm

„HTC One M10“ ime potvrđeno kao i detalj kamere

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

HT3

Najava dolaska HTC-ova flagshipa već je „stara“ stvar. Ime znamo, značajke znamo, o svemu smo već više put pisali. No nekako danas postepeno sve to možemo početi i potvrđivati (ok ne još službeno) ali ipak polako možemo.

Tako sve više Internetskih navoda govori kako je HTC One M10 „ime“ potvrđeno za idući flagship ovog Tajvanskog proizvođača i čistog „nasljednika“, još uvijek aktualnog One M9 modela. Osim imena znamo i nešto više o primarnoj kameri, naravno o njoj smo to i prije znali.

Radi se o 12MP kameri čiji otvor blende iznosi f/1.9 što je veliki plus u odnosu na prošlogodišnji f/2.2 koji posjeduje HTC One M9. Također ovaj kod One M10 donosi i širi kut snimanja odnosno dohvaća mnogo veći kut pri fotografiranju.

Same fotografije pri 12MP, moguće je raditi u 16:9 formatu te onda veličina (dimenzija) fotografije iznosi: 2,250×4,000px, odnosno ako govorimo o 4:3 formatu onda su dimenzije pri: 3,000×4,000px.

Kao dokaze tj, potkrijepa ovog dijela o primarnoj kameri, odnosi i prvu fotografiju koja je navodno uslikana s HTC One M10 pametnim telefonom odnosno s njegovom primarnom kamerom. Sigurni smo kako ćemo u naredno vrijeme još mnogo puta nailaziti na fotografije pa i video-zapise koji će donositi (potvrđivati) dosadašnje navode u svezi nadolazećeg HTC One M10 pametnog telefona.

Za kraj samo još kažimo kako se kao datum dolaska na tržište spominje 11. travanj, odnosno upravo je taj datum dovoljno „daleko“ da se slegnu svi dojmovi s MWC sajma te pravo vrijeme da HTC nakon Samsung-a i LG-a (te mnogih drugih) predstavi svoju viziju flagship modela za aktualnu (2016.) godinu.


 

Vezani članci:

HTC One M9 / (Recenzija)

HTC One A9 / (Pristigao)

HTC One X9 – najavljen u Barceloni

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …