15 lipnja, 2024 9:59 pm

Apple iPhone SE dolazi – govore povjerljivi izvori?

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

s2

Proteklih dva mjeseca čitali smo, pisali te prepričavali navode Apple-a u svezi nadolazećeg iPhone pametnog telefona. Ne onog 7 odnosno 7 Plus koji će prema svemu sudeći na tržište dospjeti nakon ljetnih mjeseci (u rujnu), već o onome nasljedniku iPhone 5c modela.

Govorilo se o iPhone 6c pa o imenu 5se a sada oni posljednji i najuvjerljiviji navodi kazuju kako Apple iPhone SE pristiže, da je odmah „iza ugla“. Pridjev „SE“ dolazi od „Special Edition“, odnosno on sam po sebi najavljuje nešto posebni pri nadolazećem Apple iPhone modelu pametnog telefona, nasljedniku iPhone 5c modela.

Što se tiče značajki i mogućnosti govori se kako će iPhone SE biti „sličan“ kao iPhone 5s, odnosno isti će imati Apple A9 chipset. Osim pripadajućeg chipseta Interna memorija odnosno njezin kapacitet biti će pri 16 ili pak 64GB.

https://www.youtube.com/watch?v=jDZEoBgKTiY

Primarna kamera od 8MP te Apple Pay kao i NFC značajku. Zaslon prema svemu sudeći dolazi pri 4“ što daje posebnu „čar“ nadolazećem iPhone SE modelu. Ostale mogućnosti dolaze u vidu Bluetooth kao i Wi-Fi mogućnosti povezivanja, odnosno 3G te 4G (LTE) povezivanja na Internet.

Apple iPhone SE biti će pokretan iOS 9 mobilnom platformom. Što se tiče predstavljanja sve se više spominje 22. ožujka kao potencijalni datum predstavljanja. A da li je tome u istinu i tako, vidjeti ćemo vrlo ubrzo.


Vezani članci:

Apple iPhone 5se – korak je do predstavljanja

iPhone prvi veličini od 4″ uskoro s postotkom od 40% zastupljenosti

Apple iPhone 7 Plus dolazi s Dual-Kamerom

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …