14 kolovoza, 2022 12:31 am

Android N – biti će otkriven za nekoliko tjedana

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

NN3

Google svake godine, odnosno svako dvije godine, pobudi „dugove“ u svezi svoje Android platforme. Tako je bilo kada se otkrivao KitKat pa Lollipop te naposljetku i Marshmallow. Što bi u tome bilo drugačije po pitanju Androida N? Ništa, apsolutno ništa, Google je na nedavno održanoj developerskoj konferenciji I/O, rekao kako će iduća inačica Androida dolaziti pod imenom „N“. Odnosno to je samo prvo početno slovo na kojoj će se temeljiti nadolazeći Android. Svojedobno je Google na svojim stranicama otvorio „igru“ gdje su korisnici sami mogli pisati ideje Androida N, odnosno o njegovom imenu. Nutella ili neko ostalo, tko zna, odgovorili su bili mnogi. Prema kuloarima koji su bliski Androidu, navodi se kako će iduće ime Androida N biti upravo „Nutella“ ali sve to još uvijek nije i službeno potvrđen.

Čini se kako na potvrdu nećemo još dugo čekati, sada je Google naveo kako će za nekoliko tjedana tj, neko vrijeme i službeno kazati što se krije iza početnog slova „N“. Dakle Android N uskoro će dobiti svoje puno ime, hoće li to biti Nutella ili nešto drugo, tek će se vidjeti.


Vezani članci:

Huawei P9 – Kinez koji više to nije

OnePlus 3 s fotografijama i cijenom

Nov način prikazivanja sadržaja na Instagramu

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Twitter dnevno briše milion naloga

Od početka konflikta sa Elonom Maskom  Twitter je krenuo sa sređivanjem mreže svojih korisnika. Pod …