13 lipnja, 2024 9:59 pm

WhatsApp uskoro dovodi video pozive

Autor: Nino Krstačić

w3

Popularni VoIP servis za komunikaciju „WhatsApp“ svoju popularnost ponajprije je stekao na pametnim telefonima, tabletima (pokretanim Androidom i iOS sustavima). Nakon dolaska na pametne telefone WhatsApp pristigao je i na Desktop te prijenosna računala, što je mnoge korisnike nadasve oduševilo.

S obzirom na konkurenciju (ovdje ponajprije mislimo na Viber), WhatsApp još uvijek „kaska“ za konkurentom. Kažimo kako je nakon godine uporabe (365 dana) potrebno platiti daljnje korištenje, WhatsApp pri svojoj prvobitnoj namjeni nudio je samo slanje tekstualnih poruka s privitcima.

No čini se kako se i to polako mijenja. Imali smo prilike nedavno vidjeti kako je uvedena glasovna podrška za pozive, dok prema svemu sudeći ista bi uskoro trebala biti proširena s video podrškom za pozive. Odnosno podrškom za video-audio pozive gdje će korisnik neovisno o korištenju stražnje ili prednje kamere pametnog telefona, isti poziv sasvim nesmetano koristiti.

Za sada jedina potvrda ovoj tvrdnji dolazi u obliku fotografije (koju donosimo u nastavku), dok se toplo nadamo kako ćemo imati koju informaciju više, pa čak imati i mogućnosti isprobavanja video-audio poziva pri WhatsApp aplikaciji za pametne telefone.

Mali podsjetnik na to što je nagnalo Facebook za kupovinu WhatsApp aplikacije:


Preuzimanje:

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …