13 lipnja, 2024 11:09 pm

Ugašen poznati piratski sajt “Extreme Download”

Najveće svetsko antipiratsko udruženje, Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) objavilo je da je  ugasilo jedan od najvećih svetskih servisa za preuzimanje ilegalnih sadržaja, Extreme Download (Extreme-Down.com).Ovaj servis je drugi najpopularniji piratski veb u Francuskoj, odakle je pokrenuta akcija njegovog gašenja.

Extreme Download je radio 15 godina, i dugo se opirao gašenju.Mnogo puta su menjali domene, izbegavali blokade od Googlea, ali su “pali” kada je uhvaćen glavni operater stranice. On je identifikovan kao Tunišanin, stranicu je vodio iz mesta Houmt Souk na ostrvu Djerba. Nakon što je otkriven, vl predao je sve  domene udruženju ACE.

Extreme-Download je nudio više od 40 hiljada naslova, raznih filmova i serija, u izvornom obliku i lokalizovane na francuski jezik. Servis je imao oko 14- 15 miliona posetilaca mesečno Pored Francuske, najveći promet su pravili korisnici iz Belgije, Kanade i Švajcarske, uglavnom sa francuskog govornog područja.U prvim godinama rada, Extreme-down je delio linkove i preusmeravao promet na  stranicu Megaupload. Vremenom je ojačao i postao jedan od vodećih u davanju piratskog sadržaja .

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …