20 svibnja, 2024 10:53 pm

Svjetsko prvenstvo u plivanju – Gordan Kožulj komentira na Eurosportu

Budimešta je domaćin svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, a Europort prenosi plivanje i skokove u vodu.

Plivačka natjecanja na Svjetskom prvenstvu počinju 23. i traju do 30. srpnja. Izravne prijenose možete pratiti i na EUROSPORTU 1 i na EUROSPORTU 2.

Gordan Kožulj, naš proslavljeni plivač i komentator Eurosporta, podijelio je svoje mišljenje o natjecanju: „Svjetsko prvenstvo u godini neposredno nakon Olimpijskih igara kao što je ova uvijek biva označeno pojavom nekih novih plivačkih zvijezdi, odnosno dolazi do smjene generacija. Naime, plivački planovi rade se u četverogodišnjim ciklusima pa plivači u zrelijim plivačkim godinama nakon olimpijskih igara odlaze u sportsku mirovinu ili uzimaju nešto dužu pauzu prije ulaska u novi pripremni ciklus. Tako, na ovom svjetskom prvenstvu u Budimpešti nećemo vidjeti najuspješnijeg olimpijca svih vremena – Michaela Phelpsa kao niti Ryana Locheta. Međutim, američka reprezentacija, kao i mnoge druge, u svom sastavu ima „neke nove klince“ koji su pobjedama na nacionalnim prvenstvima potvrdili kao budućnost svjetskog plivanja. Pitanje je samo tko će od njih u Budimpešti zasjati najsjajnijim sjajem. Tako je i u hrvatskoj reprezentaciji, u kojoj s pravom najviše očekujemo od nekih najmlađih članova kao što je to Nikola Obrovac.”

Spomenuti Nikola Obrovac, državni rekorder te juniorski europski prvak i pobjednik na Olimpijskim igarma mladih, nastupit će u disciplinama 50 i 100 m prsno. Od ostalih naših sportaša tu su leđaš Anton Lončar, koji studira i trenira na sveučilištu u Denveru. Prošle godine u Kanadi je osvojio 5. mjesto na 100 m leđno, a približio se Kožuljevom rezultatu od 2 minute. Tu je i Mislav Sever, koji će nastupati na 50 i 100 m slobodno. Sever je prošle godine na SP u malim bazenima u kanadskom Windsoru uspio ući u polufinale, a nadamo se da bi slično mogao ponoviti i u velikom bazenu.

Naše mladiće vodit će trener iz PK Medveščak, Domagoj Zajec, ujedno i osobni trener Nikole Obrovca.
Kod djevojaka nažalost neće biti naših predstavnica budući da je Mateja Samardžić morala otkazati prvenstvo zbog ozljede ramena.

Prvenstvo u skokovima u vodu traje od 15-22. srpnja, Hrvatsku predstavljaju Marcela Marić koja se natječe u skokovima sa 3-metarske i Juraj Melša koji skače s jednometarske daske. Između 25 sudaca izabranih od strane FINA-e Hrvatsku predstavlja sudkinja Nataša Kolić. Kroz prijenos 33 sata natjecateljskog programa našim se komentatorima pridružuje Maja Borić. Atraktivni high diving na rasporedu je 29. (20 m žene) i 30. srpnja (27 m u muškarci).

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …