23 srpnja, 2024 10:28 pm

Sony otkriva 98 ”8K TV na CES-u

Dragan Arunović

Iako je LG-jev UHD zaslon napravio većinu ranih naslova na Las Vegas Consumer Electronics Showu (Sony CES), Sony je također oduševio delegate uvođenjem para 8K Bravia LCD zaslona (98 ”i 85”). Cijene u ovom trenutku nisu otkrivene.

Sonyjeva serija Bravia Master (raspon Z9G) spada među prve 8K zaslone u ponudi i odlikuje se procesorom slike nove generacije X1 Ultimate opremljenim prilagođenom bazom 8K algoritma ultra-rezolucije, što omogućuje 8K X-Reality PRO da pretvori bilo koji sadržaj do 8K razlučivosti.
Sony također koristi ono što tvrdi da je jedinstvena tehnologija Backlight Master Drive značajke novo razvijenog LED modula i algoritma kontrole optimizirane za 8K. „Kombinacija ovih tehnologija donosi slike visoke kvalitete i slike visokog kontrasta u ošamućujući način. Osim toga, Acoustic Multi-Audio s četiri zvučnika koji se nalaze iznad i ispod zaslona, ​​uvjeriti ćete se da zvuk dolazi s ekrana, postižući visoku razinu kvalitete zvuka koja odgovara veličini 8K slika velikog zaslona.

Sony također nudi OLED zaslone, ali samo u veličinama od 77 ”, 65” i 55 ”, a opremljen je i svojim X1 Ultimate procesorom.

Ovi zasloni dolaze s automatskim načinom rada Netflix, a ne samo za prijavu na Netflix izlaz, ali koji konfiguriraju prijemnik na idealne parametre koje je odredio kreativni tim na prikazanom filmu ili programu. Sony kaže: “Ovi televizori dio su programa IMAX Enhanced certificiranja koji je rezultat suradnje između Sonyjevih inženjera i IMAX-a, DTS-a i kreatora sadržaja kako bi vjerno prikazali viziju i namjeru kreatora.”

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …