prosinac 6, 2019 10:36 pm
Početna / AV Multimedija / Samsung Smart TV dodaje iTunes i podržava AirPlay 2

Samsung Smart TV dodaje iTunes i podržava AirPlay 2

Dragan Arunović

Samsung Electronics je objavio da će ponuditi iTunes Movies i TV Shows te Apple AirPlay 2 podršku na 2019. Samsung Smart TV modelima koji počinju ovog proljeća. Podrška za 2018. Samsung Smart TV će biti dostupan putem ažuriranja firmvera.

U industriji prvi, novi iTunes Filmovi i TV emisije app će imati debi samo na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 bit će dostupna na Samsung Smart TV-ima u 190 zemalja širom svijeta.
S novom aplikacijom iTunes Movies i TV Shows na Samsungovim Smart TV-ima, korisnici Samsunga mogu pristupiti svojoj postojećoj iTunes knjižnici i pregledavati iTunes Store kako bi kupili ili iznajmili od stotina tisuća filmova i TV emisija – uključujući veliki izbor 4K HDR filmovi. iTunes Filmovi i TV emisije besprijekorno će raditi s Samsungovim Smart TV uslugama, kao što su Universal Guide, New Bixby i Search, kako bi stvorili dosljedan doživljaj preko Samsungove platforme.

S podrškom za AirPlay 2, korisnici tvrtke Samsung moći će reproducirati videozapise, fotografije, glazbu, podcaste i još mnogo toga od uređaja tvrtke Apple izravno na Samsung Smart TV, uključujući televizore QLED 4K i 8K, televizore Frame i Serif, kao i druge Samsung UHD uređaje i HD modele.

Samsung je u boljoj poziciji od rivala da djeluje kao agregator s obzirom na široki doseg distribucije. Iz tog razloga, to će pružiti toliko potreban poticaj usluga za Apple. Značajno povezivanje naglašava važnost razmjera. Nadalje, za Apple ovo sugerira promjenu fokusa na to da svoje usluge učini dostupnim na konkurentskim platformama, umjesto da ga čvrsto integriraju u vlastite uređaje, zaključio je Pescatore.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

SONY 360 REALITY AUDIO

Piše: Darko Brlečić Početkom ove godine je polako i pomalo potiho prošla vijest o Sony …