15 srpnja, 2024 10:24 pm

Samsung predstavio koncept budućnosti televizije na sajmu CES

Samsung_170-incni_SUHD_TV

Na sajmu CES, Samsung je predstavio razvoj televizije s nevjerojatnim, modularnim konceptom dizajna, stvarajući transformirajući i najveći SUHD TV na svijetu od 170-inča

 Samsung je na sajmu CES 2016 po prvi put predstavio projekt Future TV Zone, interaktivnu izložbu najnaprednijih televizijskih koncepata koje je tvrtka ikad proizvela. Projekt Future TV Zone usmjeren je na modularnu tehnologiju prikaza koja omogućava stvaranje potpuno prilagođenog TV prijamnika, spajanjem više ekrana različitih oblika i veličina, prilagođavajući se korisnikovom stilu života i sadržaju koji želi gledati.

https://www.youtube.com/watch?v=QWBfZfcGevY

Samsung je na sajmu CES 2016 pokazao inovacije koje su najvažnije korisnicima i ponudio atraktivnu viziju budućnosti gledanja televizije – izjavio je izjavio je Hyun Suk Kim, predsjednik poslovne jedinice za vizualne ekrane tvrtke Samsung te dodao – vjerujemo da su inovacije na području praćenja TV programa beskrajne, a u godinama koje dolaze korisnici će imati još veći izbor i kontrolu budući da se trenutne granice oko veličine, oblika i različitosti ekrana nadilaze.

Samsung_Modularni_TVFuture TV Zone uključuje dva koncepta dizajna koji demonstriraju sposobnosti i mogućnosti prilagodbe. Jedan od koncepata je i najveći SUHD TV prijamnik na svijetu, 170-inčni (432-centimetarski) ekran koji koristi modularnu tehnologiju prikazivanja. Također, Samsung je stvorio nevjerojatno video iskustvo kako bi korisnici dobili privid da su i sami dio video-zapisa, moglo se čuti na predstavljanju.

Kako bi se naglasila mogućnost transformacija ove tehnologije, modularni televizor može promijeniti oblik, ovisno o sadržaju koji prikazuje. Neovisno o tome gleda li korisnik važnu utakmicu, filmski blockbuster ili večernje vijesti, modularni TV prijamnik ima mogućnost prilagodbe različitih formata kako bi se sadržaj najbolje uklopio u ekran. Uređaj može povećati omjer stranica ekrana s 16:9 na 21:9 tako da se jednostavno podijeli na dva dijela te ga ponovno spoji kada se korisnik odluči gledati sadržaj kao što je film, na širokom zaslonu.

Samsung_SUHD_TV

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …