23 veljače, 2024 5:07 pm

Samsung Electronics predstavlja prvi 240Hz 4K gaming monitor Odyssey Neo G8

Andrija Jovićević

Tvrtka Samsung Electronics najavila je globalnu dostupnost linije monitora za igre Odyssey G85NB iG75NB za 2022., Odyssey monitora u industriji u pružanju najzanimljivijeg i najrealističnijeg iskustva igranja dostupnog na tržištu. G85NB – prvi 240Hz 4K gaming monitor na svijetu – dostupan je u formatu od 32 inča, nudi super-realističnu kvalitetu slike, brzo vrijeme odziva i vrhunske performanse.

Odyssey Neo G8 (G85NB)

Novi 32-inčni Odyssey Neo G8 prvi je i najbrži monitor na svijetu koji kombinira 4K (3,840 x 2,160) 1000R zakrivljeni VA panel s tehnologijom Quantum Matrix, sa superbrzom brzinom osvježavanja od 240Hz i vremenom odziva od 1ms (GtG[1]). 4K rezolucija također je podržana rasponom boja do 95% DCI-P3 raspona boja. Dizajn Neo G8 inspiriran je kultnim stilom Odyssey Neo G9, nudeći cool vanjštinu koja je prepuna vrhunskih značajki za igranje.

Zajedno s AMD FreeSync Premium Pro, izvanredna brzina osvježavanja 4K 240Hz monitora za igre i ultranisko vrijeme odziva od 1ms omogućuju igračima da dobiju točnost u stvarnom svijetu kako bi maksimalno iskoristili svoj potencijal i natjecali se na najvišoj razini u bilo kojem okruženju za igranje. Neo G8 također koristi Quantum Mini LED tehnologiju, omogućavajući ultra-finu i preciznu kontrolu gusto upakiranih LED dioda, osiguravajući da igrači vide i tamne i svijetle scene onako kako su zamislili. Uz to, Quantum HDR 2000 s vršnom svjetlinom od 2000 nita i omjerom statičkog kontrasta milijun prema jedan donosi najsuptilnije detalje za neusporedivo uranjanje u doživljaj.

CoreSync osvjetljenje koje se nalazi na stražnjoj strani monitora automatski detektira boje na ekranu i projicira ih u stvarnom životu kako bi stvorilo dublji osjećaj uranjanja.

Odyssey Neo G8 također je napravljen da pruži širok raspon inovativnih značajki za poboljšanje bilo kojeg iskustva igranja. Monitor je opremljen novom tehnologijom prikaza nazvanom Matte Display koja pruža zaštitu protiv odbljeska i refleksije, smanjujući ometanja i držeći korisnike usredotočene na sadržaj ispred sebe. Osim toga, monitor nudi postolje podesivo po visini (HAS), kao i funkciju zakretanja i naginjanja za ergonomsku učinkovitost i montažu u skladu s Udrugom za standarde video elektronike (VESA). Korisnici mogu prilagoditi svoj prostor za maksimalnu udobnost i produktivnost, uz podršku fleksibilnosti Neo G8.

G85NB je nedavno dobio priznanje za svoju inovativnu tehnologiju i proglašen je pobjednikom u kategoriji CES 2022 Best of Innovation gaming, kao i počasnim dobitnikom CES 2022 Innovation Award, također u kategoriji gaminga.

Odyssey Neo G7 (G75NB) 

Samsung proširuje svoju liniju Odyssey gaming monitora s novim Odyssey Neo G7, 32-inčnim 4K (3,840 x 2,160) monitorom s 1000R zakrivljenim VA panelom, brzinom osvježavanja od 165Hz i vremenom odziva od 1ms (GtG), pružajući vrhunske performanse u igranju.

Ovu izvedbu pokreću mnoge značajke kao i model Odyssey Neo G8, uključujući AMD FreeSync Premium Pro, Quantum Mini LED tehnologiju, kao i Quantum HDR 2000 s vršnom svjetlinom od 2000 nita i omjerom statičkog kontrasta milijun prema jedan za vrhunsku imerziju koje uranja igrače u virtualni svijet bilo koje igre koju igraju.

Imerzija je poboljšana CoreSync osvjetljenjem koje se nalazi na stražnjoj strani monitora, oživljavajući sadržaj svijetlim i živim bojama koje stvaraju nezaboravnija iskustva.

Ergonomsko postolje, uz Auto Source Switch+, osigurava da monitor radi za korisnika i uklanja svako trenje tijekom korištenja za maksimalnu izvedbu, produktivnost i udobnost. Igrači također mogu brže doći do svog sadržaja, bez potrebe za listanjem višestrukih ulaza, jednostavnim uključivanjem računala kako bi monitor odmah prepoznao i prebacivao se između ulaza.

Samsung Odyssey gaming monitori G85NB, G75NB dostupni su globalno[2], a u Hrvatskoj po preporučenoj maloprodajno cijeni od 11.259 HRK za G85NB model, dok je G75NB model dostupan po preporučenoj maloprodajno cijeni od 9.759 HRK.


[1] Gray to Gray. Jedinica mjerenja brzine piksela. Koristi se za mjerenje vremena odziva gaming monitora.

[2] Rasporedi predstavljanja variraju ovisno o regiji.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Philips 49B2U6900CH monitor..

dodaje Smart KVM i web kameru s automatskim kadriranjem, čineći ga profesionalno moćnim proizvodom Piše: …