25 srpnja, 2024 7:05 pm

Oppenheimer na Blu-rayu

Christopher Nolan razigrano je zamahnuo streamingom dok je predstavljao projekciju filma “Oppenheimer” u Los Angelesu koja je bila posvećena osvjetljavanju umijeća filma.

Obradio: Darko Brlečić

Članovi ekipe ponovno su se okupili na događaju u ponedjeljak navečer, nazvanom “Priča našeg vremena: Stvaranje ‘Oppenheimera'”. Redatelj je rekao da je puno vremena i energije utrošeno u sastavljanje Blu-raya “Oppenheimer” kako bi se sačuvao zvučnu kulisu filma, što je jedan od razloga zašto bi gledatelji filma trebali kupiti fizičku kopiju umjesto da čekaju da se film pusti. “Očito je ‘Oppenheimer’ bio prilično težak posao za nas i sada je vrijeme da objavim kućnu verziju filma. Naporno sam radio na tome mjesecima”, rekao je Nolan. “Poznat sam po svojoj ljubavi prema kazalištu i u to sam uložio cijeli svoj život, ali istina je da je način na koji film ide kod kuće jednako važan.” “‘Mračni vitez’ bio je jedan od prvih filmova koji smo formatirali posebno za Blu-ray izdanje jer je to u to vrijeme bila nova forma”, nastavio je. “A u slučaju ‘Oppenheimera’, posvetili smo puno brige i pozornosti Blu-ray verziji… i pokušavajući prevesti fotografiju i zvuk, stavljajući to u digitalno područje s verzijom koju možete kupiti i posjedovati na kući i stavite na policu tako da vam ga nijedan zli servis za strujanje ne može ukrasti.” “Oppenheimer” će vjerojatno debitirati na Universalovom streaming servisu Peacock, iako još nije određen službeni datum.

 

     Christopher Nolan

 

Opravdano Nolanov napad vjerojatno se odnosi na to kako filmovi i TV emisije često bivaju povučeni iz strujanja zbog hira, zbog čega je posjedovanje fizičkih kopija medija toliko važno. Cillian Murphy vodi “Oppenheimera” kao teoretskog fizičara i “oca atomske bombe” nasuprot Matta Damona kao direktora Projekta Manhattan Leslieja Grovesa Jr., Roberta Downeya Jr. kao Lewisa Straussa, povjerenika za osnivanje Komisije za atomsku energiju SAD-a i Emily Blunt kao Katherine “Kitty” Oppenheimer. Sporednu glumačku postavu čine i Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek i Casey Affleck.

Film je zaradio 950 milijuna dolara na kino blagajnama diljem svijeta, što je neviđeno postignuće za trosatnu povijesnu dramu s ocjenom R. To je biografski film s najvećom zaradom svih vremena, iako sam Nolan ne bi tako govorio o svom filmu. “To nije koristan žanr”, nedavno je rekao o biografskim filmovima. “Volim raditi u korisnim žanrovima. U ovom filmu…to je film o pljački u odnosu na Projekt Manhattan i drama u sudnici u odnosu na sigurnosna saslušanja. Vrlo je korisno pogledati konvencije tih žanrova i kako oni mogu privući publiku i kako mi mogu omogućiti komunikaciju s  publikom.”

https://variety.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Anđeli i demoni

Autor: Josip Grozdanić Anđeli i demoni Donekle uspjeliji od prethodnika «Da Vincijev kod», atraktivan i …