15 lipnja, 2024 9:30 pm

Novi LG-ev premium soundbar

Andrija Jovićević

 Donosi novu razinu zvuka za novi životni stil češćeg boravka kod kuće 

 LG Electronics (LG) će na sajmu CES 2022 predstaviti novu liniju audio proizvoda s raznolikim modelima koji nude vrhunske performanse, jedinstven i elegantan dizajn i uzbudljiva, nova zvučna iskustva, istovremeno pružajući precizan, uranjajući zvuk za kućno kino, glazbu i videoigre.

LG-evu impresivnu liniju audioproizvoda predvodi premium LG Soundbar (model S95QR), koji se može pohvaliti snagom od 810 W i 9.1.5 kanalima uranjajućeg surround zvuka, predstavljajući tako vrhunsko i potpuno rješenje. Za poboljšanje jasnoće i povećanje zvučne scene za ultimativni, realan prikaz zvuka tu je pet kanala usmjerenih prema gore, uključujući prvi u svijetu centralni zvučnik usmjeren prema gore – tri na soundbaru i dva u odvojenim stražnjim zvučnicima. Centralni zvučnik LG Soundbara koji je usmjeren prema gore donosi jasniji dijalog i čini sadržaj Dolby Atmos i DTS:X još više uranjajućim, stoga je savršen izbor za ljubitelje filmova koji žele poboljšati svoj doživljaj kućnog kina. A uz opciju IMAX Enhanced korisnici mogu uživati ​​u zadivljujućem trodimenzionalnom zvuku kada gledaju kompatibilan sadržaj.

LG S95QR ima nekoliko ključnih unaprjeđenja, od kojih je najznačajnije povećanje performansi novih pogonskih jedinica zvučnika, komora zvučnika i subwoofera. Veći wooferi pružaju vrhunsku kvalitetu zvuka s dubokim, rezonantnim basom koji oponaša uranjajući zvučni sustav kina. LG je za 2022. nadogradio bežične stražnje zvučnike svog vrhunskog soundbara s četiri na šest kanala, s četiri prednja/bočna drivera koja će pratiti dva drivera usmjerena prema gore. Kao poboljšanje u odnosu na druge zvučnike u ovom segmentu, stražnji zvučnici LG Soundbara dizajnirani su za ravnomjernu distribuciju zvuka u širokom prostoru od 135 stupnjeva, pružajući korisnicima veće mogućnosti za pozicioniranje zvučnika i određivanje kuta, što je posebno korisno za manje sobe.

Soundbar ima osjetljiviji prijemnik koji omogućuje veću udaljenost između soundbara i pratećeg subwoofera i stražnjih zvučnika bez smanjenja kvalitete zvuka. Uz stabilniju bežičnu vezu, LG S95QR eliminira padove ili zastoje u audio izlazu te tako omogućava gledanje i slušanje bez ometanja. Zahvaljujući uključivanju tehnologije Meridian Audio Horizon u načinu rada Music, soundbar može povećati dvokanalni zvuk na 7.1-kanalni za realističniji akustični surround zvuk.

Kao izvrsno rješenje za gejmere i ljubitelje glazbe, LG Soundbar ima promjenjivu brzinu osvježavanja (VRR) i automatski način rada s niskom latencijom (ALLM), što ga čini nezaobilaznim za igrače na konzoli koji žele savršenu sinkronizaciju zvuka i slike na ekranu.1 Uz podršku za visokokvalitetne streaming usluge, LG-ev soundbar čini omiljenu glazbu i izvođače još ugodnijima za slušanje.

Nadalje, LG S95QR nudi intuitivno korisničko iskustvo pri radu s Google Assistantom, Amazon Alexom i drugim pomoćnicima s umjetnom inteligencijom. Putem pametnih uređaja vlasnici mogu bez napora kontrolirati streaming glazbe, podešavati glasnoću te mijenjati načine rada koristeći samo svoj glas. A sada s LG WOWCAST bežičnim audio hardverskim ključem, korisnici mogu uživati ​​u višekanalnom zvuku bez gubitaka, bez potrebe za povezivanjem na televizor s kabelom.2

Kada je povezan s kompatibilnim LG-evim televizorom, LG Soundbar koristi prednosti napredne TV značajke AI Sound Pro kako bi sav sadržaj zvučao jasnije i realističnije. Unakrsna kompatibilnost omogućuje vlasnicima LG-evog televizora korištenje jednog daljinskog upravljača i za televizor i soundbar. A s poboljšanom tehnologijom automatskog podešavanja zvuka AI Room Calibration, model S95QR može prilagoditi svoj izlaz zvuka bilo kojem prostoru, analizirajući dimenzije prostora kako bi pružio što točniji niskofrekventni zvuk, kalibriran za maksimalnu preciznost.

LG Soundbar linija i za nadolazeću godinu dizajnirana je s posebnim naglaskom na zaštitu okoliša jer ima niži ugljični otisak tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. Uz dostavu u stopostotnom papirnatom pakiranju i korištenje reciklirane plastične smole za vanjsko kućište, novi modeli soundbara koriste novi, lakši materijal od kompozitnih vlakana, kako bi se smanjila emisija ugljika tijekom transporta. A zbog svoje relativno skromne potrošnje energije, proizvodi LG Soundbara štede energiju i tijekom korištenja.

Počevši od 4. siječnja (PST), posjetitelji LG-evog virtualnog štanda na sajmu CES 2022 mogu iskusiti najnovije audioinovacije za današnji način života. Interaktivna digitalna izložba predstavit će cjelovitu liniju LG Soundbara za 2022., XBOOM 360, zvučnik za igranje UltraGear i liniju bežičnih slušalica TONE Free, uključujući FP9 koji je ponio i nagradu CES 2022 Innovation Award s UVnano kućištem, opcijama Plug & Wireless i 3D Sound Stage te jedinstvenim načinom rada Whispering Mode.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …