30 svibnja, 2024 6:04 pm

Japanski NHK planira prenos Olimpijade u 8K

Japanski televizijski servis NHK izneo je planove za emitovanje Olimpijskih i paraolimpijskih igara 2020. u 8K ovog leta,pod uslovom da budu održane zbog postojećih problema zbog coronavirusom. NHK je potvrdio da će emitovati sedam olimpijskih sportova u 8K – atletika, badminton, fudbal, džudo, plivanje, stolni tenis i odbojka – pored ceremonije otvaranja i zatvaranja, na kojoj će NHK uživo snimiti snimke u 8K iz helikoptera prvi put. Za Paraolimpijske igre, 8K pokrivenost obuhvataće atletiku, badminton, plivanje i ragbi u invalidskim kolicima takođe će se emitovati u superiornom formatu. Ovo će obeležiti prvi put da je paraolimpijski događaj dobio 8K pokrivenost.

U izjavi, emiter je rekao: „Pripremamo najviše standarde emitovanja i usluge za naše gledaoce.“Naravno, zabrinutost zbog  Coronavirusa postavila je sumnju da li će najveći sportski događaj u kalendaru 2020. biti nastavljen ovog leta ili će biti odložen za 2022.godinu? Međunarodni olimpijski komitet i Organizacioni odbor Tokio 2020. i dalje insistiraju na tome da se Igre održe prema rasporedu u julu i avgustu.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sky Italia produžila ugovor na Premier League

Sky Italia produžila je ugovor o pravima na emitovanje engleske Premier League za još tri …