3 ožujka, 2024 10:34 pm

In-Akustik predstavlja novu seriju kabela “Air”.

Njemački In-Akustik  objavljuje da je po prvi put moguće koristiti zrak kao izolator duž cijelog prijenosnog puta od konektora do konektora. Zrak je bez sumnje najbolji izolator za kabele (osim vakuuma). Što se tiče mjerne tehnologije, postoje prednosti zbog najnižih kapaciteta i niskih dielektričnih gubitaka te dosljednih vrijednosti u svim prijenosnim situacijama koje se dogode.

U trodimenzionalnoj strukturi, vodiči su međusobno odvojeni posebno razvijenim odstojnicima, koji se zauzvrat drže na određenoj udaljenosti jedan od drugog preko cijele duljine kabela u obliku spirale. Prema proizvođaču, višežilni raspored vodiča smanjuje induktivitet, a zrak kao dielektrik smanjuje kapacitet. U isto vrijeme,  tzv.-zračni kabeli trebaju biti posebno fleksibilni i stoga praktični. U novoj, petoj generaciji serije Air, kabeli su besprijekorno dizajnirani s klasičnim usmjeravanjem kabela od utikača do utikača bez adaptera. Pojedinačni vodiči dizajnirani su kao pleteni valovod kako bi se osigurao skin efekt čak i pri najvišoj F Za spajanje na zvučnik dostupni su zvučnički kabeli u tri različita presjeka.

Banane i vilice mogu se okretati u svim smjerovima zahvaljujući ekskluzivnoj konstrukciji kuglastog zgloba. Mali signalni kabeli sadrže pletenu tehnologiju zaštite i opremljeni su RCA/Cinch utikačima ili posebnim, fleksibilnim XLR konektorima. Potonji se može rotirati u koracima od 45 stupnjeva kako bi se omogućila optimalna prilagodba svim utičnicama uređaja. Namjenski fono kabel proizveden je s dodatnim središnjim kabelom za uzemljenje i omogućuje spajanje svih gramofona. RCA/Cinch konektori se spajaju na vodiče kabela s 1,5 tona pritiska. Uz zvučnike i male signalne kabele, portfelj konektora za napajanje također će biti dostupan zajedno s novom tehnologijom. In-akustik tvornica u kojoj se proizvode kabeli nalazi se u Ballrechten-Dottingenu. Osim stroge ručne proizvodnje Air  kabela, ovdje su također mogući pojedinačni sklopovi i duljine kabela prema zahtjevima kupaca.

 

https://in-akustik.de/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Magnat Signature Edelsteine

Dvosmjerni bas refleksni dizajn praktičnih zvučnika koristi kupolaste visokotonce od dvoslojne tkanine s ekstra širokim …