13 lipnja, 2024 11:27 pm

HTC „Sailfish“ nasljednik je Nexus 5X modela

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

ht3

Priča o Nexus modelima uvijek nas posebno zainteresira. Nakon što smo pisali o dolasku odnosno prekidu Android nadogradnji, sada ćemo nešto više reći o navodnom nasljedniku aktualne Google Nexus 5X (Recenzija) linije iz čijeg je okrilja stajao LG. Da budemo precizniji ranije smo ove godine pisali o tome kako će HTC proizvesti oba nadolazeća Nexus modela da bi nedavno naveli kako Huawei (čiji smo Nexus 6P također testirali) ipak stoji u cijeloj toj priči. Ono što nas je još više povezalo za ove navode jesu i navodne značajke nadolazećeg HTC Nexus modela, čije kodno ime za sada glasi „Sailfish“. Naime riječ je o 5“ zaslonu Full-HD rezolucije kao i četvero-jezgrenom procesoru radnog takta 2.0GHz. Također tome treba nadodati i 32GB Interne te 4GB Radne memorije, (naravno ovdje se očekuje i podrška za microSD karticu). Primarna kamera nadolazećeg Nexus modela iz HTCa donosila bi 12MP, dok bi Sekundarna iznosila 8MP.

https://www.youtube.com/watch?v=QLqHZLdt_jE

Čitač otiska prsta kao i USB Type-C biti će sastavni dio ovog pametnog telefona po zamisli Googlea. Kažimo još jednom kako su ovo sve još neslužbene informacije, odnosno biti će zanimljivo vidjeti što će se po ovome pitanju istaknuti u narednim danima. Bez obzira na sve čega nas izuzetno zanimljiva jesen i zima kada je u pitanju Nexus kao značajka pametnih telefona, odnosno poimanje pametnog telefona po definicijama Googlea. Umalo smo zaboravili navesti kako će sa softverske strane navodno glavnu ulogu odigrati Android N.


Vezani članci:

Google govori STOP nadogradnjama za Nexus modele

Huawei ponovno nosi Nexus pridjev?

HTC radi na dva nadolazeća Nexus modela?

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …