24 srpnja, 2024 1:11 am

Hrvatska premijera Philipsovog televizora s Androidom

Philips android

Hrvatska premijera Philipsovog televizora s Androidom

Među izlagačima koji u zagrebačkom hotelu Sheraton od 24. do 26. listopada izlažu svoje novitete na Zagreb AV Showu je i tvrtka TP Vision koja je tim povodom u Sheratonu održala i press konferenciju. Tom prilikom su premijerno hrvatskom tržištu predstavljeni Philipsovi TV uređaji s Android operativnim sustavom, a puno se govorilo i o Ambilightu – Philipsovoj inovaciji koja je promijenila iskustvo gledanja televizije i koja ‘slavi’ 10 godina svoga postojanja.

Upravo TV sa sustavom Android i Ambilight potvrđuju Philipsovu misiju – pružanje televizijskog iskustva koje prelazi granice uobičajenog, naglasio je Nikola Radman-Livaja, voditelj TP Vision ureda Hrvatska krenuvši najprije od prezentiranja TV-a s Android sustavom – tehnološki naprednog i inovativnog TV-a koji će ojačati ulogu televizora kao centra zabave u svačijem dnevnom boravku.

„Svjesni smo kako je Android danas najzastupljeniji operacijski sustav na tržištu mobilnih pametnih uređaja i upravo je zbog te činjenice TP Vision odlučio proizvesti iznimno snažan i inovativan televizor kombinirajući upravo prednosti Android OS-a s velikim TV zaslonom i postojećim mogućnostima Smart TV-a. Televizorom s Android sustavom ćemo definitivno obogatiti Smart TV iskustvo te prenijeti brzinu i jednostavnost modernih pametnih telefona na veliki TV ekran.“, ističe Nikola Radman-Livaja dodavši kako Android nudi velike mogućnosti konfiguracije, šarolikost aplikacija i igara.

Brojna istraživanja pokazala da su upravo igre prva stvar koju korisnici televizora žele da im bude dostupna. A sa Androidom je napravljen pun pogodak. Preko Philipsovog TV-a pogonjenog Androidom korisnik može pristupati sadržaju iz Google Play trgovine i uživati u bogatom odabiru aplikacija za TV te u popisu sadržaja koji svakim danom raste sve više. Pored igara koje će biti dostupne kroz Google Play Store i Philips Smart TV prodavnice, nova Android serija Philipsovih televizora integrira i OnLivecloud-gaming servis sa više od 300 velikih naslova. Uz univerzalnu USB igraću konzolu može se, pak, navigirati i igrati se na TV-u kao i s bilo kojom drugom konzolom.“, objašnjava Radman-Livaja ističući kako je račun korisnika Google play trgovine individualan za svakog korisnika. Sama platforma je otvorena za sve programere i time ima moguućnost svakodnevnog unaprijeđenja aplikacija.

Valja istaknuti kako je ove godine Android operativni sustav na raspolaganju u serijama 7900, 8000 i 9000, a 2015. godine će širi asortiman Philipsovih Smart televizora raditi pomoću Android sustava.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …

Odgovori